Автор I love NY!

0
9121-0

Още през февруари нюйоркските полицаи бяха инструктирани да не задържат жени които се разхождат из града топлес, тъй като те не извършват нищо противозаконно. Новите правила стават извесни на общественноста чак през май, когато извесния фотограф от Бронкс - Холи Ван Воаст подава федерална жалба против властите за множество неправомерни задържания на жени разхождащи се топлес.

Ван Воаст в своята жалба изрежда десет епизода в периода 2011-2013 г., когато е била арестувана от полицията за демонстрация на голите си гърди в публични места.

Всекидневника New York Times пише, че на правоохранителните органи категорично е било забранено да арестуват жени заради това, че са с разголени гърди. Ръководството на нюйоркската полиция, разясни, че жените топлес не могат да бъдат обвинени в "обществен разврат".

Освен това ако жена с разголени гърди привлече голямо внимание на полицаите е заповядано да разгонят насъбралата се тълпа, а който не поиска да тръгне - да бъде арестуван.

В продължението много снимки  :sm_biggrin:


Адвокатите на  Ван Воаст успяват да смъкнат всички обвинения в нейн адрес основавайки се на решение прието през 1992 година във Върховния съд на щата. През 1992 година съдия с фамилия Титоун постановява, че забраната жени да се намират в обществени места топлес е чиста проба дискриминация по полови признаци.

9122-0