Автор Буря (снощи 25 май) близо до село Баново - град Варна

0
Здравейте. Почивните дни около 24 май решихме да гостуваме на наши  роднини в село Баново което се намира на около 20 километра западно от град Варна. От Баново се ракрива невероятна панорама към Варна, Варненското езеро и природната забележителност „Побити камъни“. Красива е и местността Батаклията разположена в смесена основно дъбова гора. До Батаклията се стига по маркирана и обозначена еко-пътека. Разстоянието от село Баново да екопътеката е около  3-4 km. Тя води до село Чернево и туристически комплекс Барите, като прехода е много лек (около 2 часа) през смесена дъбова и борова гора. Пътеката минава покрай три малки водопадчета и много слънчеви полянки, обсипани с цъфнали билки  и горски ягоди. За съжаление ягодите бяха все още зелени и намерихме една единствена полянка, където опитахме по няколко.
Тези местности ще ви покажа във втората част на нашата разходка, а тук вижте кадри от бурята, която се разрази вечерта...

19 снимки
  9276-0

тук вече взе да става страшничко

9281-0


Това не е пожар на хълма, а цвета на небето в началото на бурята...

9287-0Небето сякаш гореше.

9290-0

И светкавици не липсваха

9291-0Накрая преди да завали небето беше с този цвят

9294-0

много е красиво

Снимките със светкавиците са добри. Това как е правено? В смисъл едва ли си улучвал точно момента на светкавицата  :upset: