Автор Ронда - испански град върху скали

8
Ронда – не голям, но много колоритен испански град, разположен в северозападната част на провинция Малага. Града също така е наричан "душата на Андалусия" - и затова си има причини, неговото неповторимо очарование не оставя равнодушен нито един турист посетил това място. Красивата и разнообразна Испяния би загубила много, ако го нямаше това интересно местенце, да се посети Ронда - е една от обезателните задачи за всеки един уважаващ себе си пътешественик. 13 снимки с коментар.

9776-0

2.
Главната особеност на града е неговото местоположение - това е възвишение, разделено наполовина от дълбок каньон, на дъното на който тече река Гуадалевин (Guadalevín).

9777-0

3.
Множество къщи са уютно разположени по двете страни на каньона, така че от всяка страна на града човек може да се полюбува на прекрасните гледки, които се откриват към лежащите долу местности.

9778-0

4.
Ронда е известен не само със своите неповторими ландшафти, но и с прекрасните си хотели, интересни забележителности и богата история.

9779-0

5.
Града е основан от римляни още през VI век преди нашата ера, и тогава се е казвал Arunda.

9780-0

6.
За своята история града е преживял и нахлуването на финикийците, и завоюването от гърците, които са му дали и сегашното име, и мюсулмански период на управление. Всяка от тези култури е оставила своя отпечатък, затова архитектурата на Ронда е много интересна и богата на исторически паметници от различни епохи.

9781-0

7.
Исторически Ронда е разделен на три района: най-древния от тях е Сан-Франциско; голямо количество религиозни съоръжения и дворци има в La Ciudad; а най-съвременния район е El Mercadillo, привличащ много гости на града със своите магазинчета за сувенири. Всеки от тези райони удивлява туристите със своите красиви забележителности — от старинни църкви и манастири до разкошни дворци със спускащи се към каньона тераси.

9782-0

8.
Най-главната забележителност на града е Новия Мост над каньона Тахо известен под името Puente Nuevo. Построен е в периода между 1759 и 1793 година, а общата му височина е 98 метра. Историята разказва, че в миналото вътрешните помещения на моста са се използвали за затворнически килии.

9783-0

9.
В Ронда има и Стар Мост - PuenteViejo, разположен малко по-надолу по каньона.

9784-0

10.
В град Ронда може да видите и Арабски бани, където водата идва от Змийски извор с помоща на аквадукти, и най-старата в целия свят Арена за борба с бикове, и великолепна ботаническа градина със задържащи дъха гледки.

9785-0

11.
Цялата търговия в Ронда е съсредоточена на улица Карера Еспинел (calle Carrera Espinel) – именно тук идват най-много туристи търсейки сувенир за спомен от града. Но най-важното, което вие ще отнесете със себе си, ще бъдат вашите ярки спомени и желанието да се върнете отново тук.

9786-0


9788-0

КРАЙ. Надявам се че ви беше интересно  :smile:

Това градче е уникално. Просто паля колелото и тръгвам  :biggrin:. Със сигурност спомените ще са най-яркото ако може човек да го посети. Мисля си, че и Велико Търново би могло да се представи така, но... то е в България и просто няма, кой да го направи :(

(Attachment Link)

тази снимка ми напомни за една моя любима игра на PS2, ето скриин от нея:

9808-0

Това градче е уникално. Просто паля колелото и тръгвам  :biggrin:. Със сигурност спомените ще са най-яркото ако може човек да го посети. Мисля си, че и Велико Търново би могло да се представи така, но... то е в България и просто няма, кой да го направи :(

Жасмин, трябва да се съглася 100% с теб. Велико Търново не отстъпва на този испански град, само че го няма мисленето за създаването му, като световна забележителност  :(

Мисленето се създава съзнателно, Борис, Жасмин.... :old:
В момента чета книгата на Стефан Гайд "Тракийското писмо-декодирано." Този научен труд ми преобръща мисленето на 180 градуса. Оказва се, че огромна част от нашата действителна история е нарочно скрита от нас, за да нямаме самочувствието на древен народ, което дава на народите куража да настояват, че имат какво да покажат на останалия свят.
От нас зависи какви ще са градовете и селата ни, какво самочувствие и мислене ще имат децата, които отглеждаме и как ще се отнасят с нас останалите народи. Мисля, че народът ни е интелигентен и мъдър и ще намери пътя си. А Велико Търново дори превъзхожда този град, защото в него освен уникална природа, има и уникална история. История, наситена колкото с политически събития, толкова и с религиозни. Този град е свързан с Беинса Дуно - религиозен Учител от ранга на Исус, Буда и Мохамед. Колко народи имат градове с подобна история?
Моля се децата ни да имат шанса да узнаят колко древен и важен е нашият народ! :pray:
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Да, и аз започнах да чета "Тракийското писмо декодирано"... наистина съм напълно объркана... :blink:

  • default avatar
  • Гост
Испания е моя страст.Някъде в миналия си живот съм била там и вероятно оттам идва страстта ми към тези земи - Южно крайбрежие..Андалусия...Дали не съм Дон Кихот,..или Дулсинея...?!?!Много обичам Еспанья!!!!!!

Впечатляващи гледки, особено тези с мостовете!  :smile:
Цяла седмица чакаме петък, цяла година чакаме лятото и цял живот чакаме да сме щастливи!
Обичай всички, доверявай се на малцина, не навреждай на никого.Всеки има право да прахоса живота си както реши!

  • default avatar
  • Гост
Уникално е! А това, че начина ни живот е в ръцете ни... Защо нищо не променяме, а водим това жалко съществуване? Жалко!!!