Автор В курорта Албена беше открита плажна библиотека

0
В курорта Албена беше открита първата в Европа плажна библиотека, която е напълно безплатна. Тя има за цел да предложи на туристите допълнително забавление, докато почиват на плажа.

12 снимки и текст via dnes.bg:

11288-0

Заглавията са на английски, руски, немски, френски, румънски и български език и са грижливо подбрани за всички вкусове - трилъри, криминалета, мемоари, дамска проза, и за всички възрасти.

Капацитетът на плажната библиотека е 3500 книги, като в начало се предлагат 2500.

Книгите са подредени на специални стелажи, изработени от материал, устойчив на вятър и слънце, а в дъждовно време лавиците ще се покриват с непромокаемо покривало, което ще се закопчава с цип, съобщиха от ръководството на курорта.

Книгите са разположени в 14 секции и са разпределени по жанрове. Рафтовете са обозначени с национални знамена в зависимост от съответния език на изданията. Колекцията съдържа и книги, предоставени като дарение.

Специално за чуждестранните туристи ще се предлага сборник с разкази на Йордан Йовков”, озаглавен “Албена”, издаден на шест езика.

От курорта разчитат гостите да оставят книги, които вече са прочели, и така до края на сезона да има още по-богат избор от езици и заглавия. Веднага след откриването бяха направени
Супер идея  :bravo:.  Нещо наистина полезно на плажа  :idea:
Кака, всичко знае...

Най-накрая да измислят нещо полезно за пажа. Дано да е успешен проекта. Чудя се само как е организирано връщането на книгите....Като знам каква е културата на българина(за чужденците да не говорим) съм убедена, че ходят да си ги събират по шезлонги, кошчета,чадъри и каквото се сетите още.....
Когато отсечем и последното дърво, когато отровим и последната капка вода, ще разберем, че парите не стават за ядене!

Супер идея  :bravo:.  Нещо наистина полезно на плажа  :idea:
Кво му е полезното? Библиотека на плажа... Плажа е място за бройкане, сваляне и ... тези трите неща. който иска книги и библиотеки да се стои дома  :old: