Автор Какво може да очакваме от АвтоВаз?

0
6 снимки и малко текст:

11378-0

Факт: Русия зае осмо място в световния рейтинг по производство на лекотоварни автомобили за първия квартал на 2013 година. В първата десятка е за 2012 година, при това за една година има ръст от 1,5 %. Първо място заема Китай, след това Япония, на трето място Германия.
Дълго време ахилесова пета на руския автопром беше качеството. В началото на второто хилядолетие за неговото повишаване не можеше да става дума. От средата на 90 – те «АвтоВАЗ» беше поделен между няколко криминални групировки. За да въведе ред държавата предадеуправлението на  «Рособоронекспорт». Новия собственик проведе ред операции по освобождаване на завода от криминални елементи, включително и силово мерки.
Бжжж бжжжж бззз...

11379-0

От 2008 година «АвтоВАЗ» влиза в състава на корпорацията Ростех, създадена на базата на «Рособоронекспорт». Завода трябваше да бъде изваден от блатото в което беше затънал – така започва тясното сътрудничество между волжския автогигант и френско-японския алианс Renault-Nissan, който купува 25% от акциите на компанията. В следствие на съвместната работа, през следващите години качеството на влаганите детайли се повишава със 76% за всички снабдители на «АвтоВАЗ», и съществено се снижава нивото на брак за милион изделия (ppm). Между другото това ключов показател за качеството на автомобилните части влагани в производството.
Към 2015 година чуждестранните инвеститори ще вложат в това съвместно производство около 2 милиарда долара. Сумата сама говори за себе си. Съгласно плановете за бъдещите четири години продажбите на концерна за руския пазар ще се увеличат до 1,6 милиона автомобила. Планирани са за производство и интересни нови модели.
Бжжж бжжжж бззз...

11380-0

Това е Lada XRAY — концепт-кар на «АвтоВАЗ», представен през август 2012 година на Московския автосалон от новия дизайнер на Автоваз – Стив Матин. На базата на този нов автомобил Автоваз ще пусне три нови модела Lada.
Бжжж бжжжж бззз...

11381-0

Lada BM-Hatch ще бъде висок градски хечбек използвайки за основа Renault-Nissan B0. Производството на BM-Hatch ще започне към 2016 година, за целта се модернизира един от конвейрите в завода. Мощността на поточната линия ще бъде приблизително 350 хиляди автомобила в година при работа в три смени. Приблизителната цена ще бъде около 15 000 долара.
Бжжж бжжжж бззз...

11382-0

LADA «B-сross» — новия 4х4 автомобил на Автоваз. Смята се че този модел има голям потенциал в световен мащаб. Достатъчно е да се види историята на  Lada 4х4, основата на която е използвана за този модел.
Бжжж бжжжж бззз...

11383-0

В същото време компанията планира да пусне в производство LADA B, която ще смени «Приора». Информация за този модел за сега не се разгласява.
Всички изброени автомобили ще принадлежат към клас  «В» (той е и най-популярни), но в бъдеще концерна «АвтоВАЗ», независимо от жестоката конкуренция планира интервенция и в клас С.
Бжжж бжжжж бззз...

Мисля, че руснаците определено почват да намират своето място "под слънцето"  :up:. със сигурност ЛАДА има своите клиенти