Автор Как да скъсам с момиче?

3
Продължавам образователните си курсове за млади и стари влюбени.  :P
Предишната ми тема беше "Как да целунем момиче?". Днес искам да ви запозная с една по-малко приятна житейска ситуация, а именно: как да скъсам с момичето, как да прекратя нашите взаимотношения, така че болката от раздялата да е възможно по-малко. Информацията е за силния пол. И  така, да започваме! 9 картинки и бая текст  :smile:
Раздялата никога не е лесна работа, но много по-трудно е да бъдат продължени взаимотношения, в които ти си нещастен. Прекратяването на една връзка трябва да е меко и да бъдем пределно честни. Трябва да се стараеш да бъдеш внимателен, състрадателен и тогава тази, която те е обичала, няма да се превърне в тази, която те ненавижда. Нека да ви запозная с няколко съвета за това какво в такава ситуация и хубаво да се направи и какво не трябва да се прави в никакъв случай.

Какво НЕ трябва да се прави

1. Не трябва да се разделяш с момиче по телефона или през интернет. Това е супер неуважително и твоята «бъдеща бивша» може да си помисли, че ти нарочно я избягваш. Имай достойнството да направиш това лично, очи в очи.

11443-0

Най-вероятно някои няма да ме разберат, но има предимства в това хората да приключват своите взаимотношения при разговор насаме. Когато имате възможност да поговорите, вие по-лесно може да контролирате ситуацията. И независимо, че това е по-трудния вариант, личния разговор позволява да се понижи конфликтността на ситуацията до минимум, което вече е нещо важно.
Бжжж бжжжж бззз...

2. Не обвинявайте само момичето в разпада на вашата връзка.  Причината за една раздяла рядко е само по вина на едната страна. Бъдете готови да изясните всички ваши отношения без нападки и обвинения.

11444-0

Възможно е да намериш някои проблеми във вашите взаимотношения, в които си бил виновен именно ти. За да бъдеш напълно честен, и за да не почувства момичето върху себе си цялата тежест на раздялата не забравяй да споменеш нещата, които би изменил, ако можеш, за да станат вашите отношения по-добри.
Бжжж бжжжж бззз...

11445-0

Понякога виновен за раздялата е само единия.  В такъв случай най-правилния вариант е да кажеш цялата истина. Ако тя ти е изневерявала, манипулирала те е, лъгала те е, отнасяла се е неуважително, то тогава няма нищо лошо в това да възложиш цялата вина върху нея. В повечето случаи това ще предизвика сериозен спор, така че бъди готов за това. Но пък за сметка на това по този начин ти ще останеш честен както към себе си, така и към нея. Казването на истината ще помогне и на двама ви в бъдеще да имате по-големи шансове на успешни взаимотношения. Нали точно това ви трябва?
Бжжж бжжжж бззз...

3. Не продължавай да флиртуваш с момичето след раздялата. Ако след раздялата ти не искаш да си приятел с нея, тогава трябва да прекратите всякакви контакти. Намери начин да и кажеш това правилно. Да не е така: «Искам да ти кажа, че не желая да сме приятели. Казвам ти да знаеш»,а по скоро така: «Искам да ти кажа, че се вълнувам за теб. Просто мисля, че и за двама ни ще е по-добре да не се виждаме определено време. Може би някой ден, когато всичко това премине ние пак ще почнем да общуваме».

11446-0
Бжжж бжжжж бззз...

4. Не клюкарствай. Много внимателно разкажи на общите ви приятели за вашата раздяла. Ако започнеш да изопачаваш нещата пред приятелите ви и да и се подиграваш, това може да нарани много силно емоционално твоята бивша приятелка. Също така това може да я провокира да започне да разпространява лъжи или интимни неща за теб, което от своя страна още повече ще влоши нещата.

11447-0

Ти можеш да разкажеш всичко на своите най-близки приятели, но не трябва да го разказваш на някой, когото не познаваш достатъчно добре. Нормално е да споделяш на своите близки приятели за взаимотношенията си с момиче. Но не е нормално да коментираш всичко това на своята страница в социалните мрежи, да го обсъждаш с колеги или съученици. Всичко може да се обърне не в твоя полза.
Бжжж бжжжж бззз...

5. Не се дръж като гадняр. Не прави това, което не искаш да направи спрямо теб твоето гадже ако тя беше инициатор на раздялата. Това се нарича «златно правило на нравствеността» – отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят към теб.

11448-0

Никога не изневерявай на момичето преди напълно да сте скъсали. Ако се заформят някакви нови взаимотношения с друго момиче, имай търпение да изчакаш напълно да се изяснят отношенията ти със сегашната ти приятелка. По този начин ти ще запазиш своето достоинство както пред себе си, така и пред момичето.
Не трябва да се отнасяш лошо към своето момиче докато сте още заедно (а най-добре е никога да не се отнасяш лошо към нея). Ако вие сте заедно то ти имаш задължения пред нея. И ако не се отнасяш достойно към нея, то трябва да си наясно, че тя има пълното право да си намери друг, който ще се отнася по-добре към нея.
Бжжж бжжжж бззз...

Какво трябва да се прави

1. Постарай се да минимизираш болката, която ще предизвика вашата раздяла. Няма никакви съмнения, че човек ще го заболи. Това е като лейкопласт – може да го отлепиш бързо с рязка, но кратка болка или да го отлепяш бавно и мъчително.  Можеш да намалиш причиняваната болка по следните начини:

11449-0

• Поддържай я ако това е необходимо. Даже и да не си настроен за това опитай се да я поддържиш ако момичето има нужда. Опитай се да и вдъхнеш оптимизъм, не бъди егоист.
• Подбери правилното време за прекратяването на връзката. Разбира се за такива поводи няма идеално време. Но например не е хубаво това да става преди някакъв празник, отпуска, ваканция или пък важен изпит в училище или важен проект на работа – това не е добро решение. Не бързай и избери момент, когато на момичето не му предстоят важни събития в близко бъдеще.
• Опитай се да не допуснеш скандал. Когато на някой му се разрушават взаимотношенията, вероятността това да доведе до караница и озлобяване е голяма. Не е нужно да наливаш масло в огъня със допълнителни провокации, обиди, унижения и спорове. В разгара на спора е възможно да изречеш много обиди, за които после ще съжеляваш.
Бжжж бжжжж бззз...

2. Бъди готов за всякаква реакция от нейна страна. Когато точката във вашите взаимотношения я поставяш ти, реакцията на момичето е трудно предвидима. Това може да бъде тъга, злоба или даже безразличие. Съвсем нормално е да се изпитват всички тези емоции при една раздяла. Ти също не трябва да сдържаш своите емоции. Но и да ги провокираш изкуственно не е добра идея.

11450-0

Бжжж бжжжж бззз...

3. Обясни и всичко честно. Това е най-малкото, което тя заслужава. Ако ти не можеш да осъзнаеш реалните причини поради които искаш да се разделиш с твоето момиче, тогава е хубаво всичко прецизно да обмислиш, може да се посъветваш със своите най-близки приятели. Обяснението ти не е обезателно да е идеално, но то трябва да е искренно и честно. Това е твое задължение пред нея.

11451-0

Опитай се да поделиш с нея своите мисли и да я помолиш тя да каже своето мнение. Не трябва да си настроен агресивно. Когато вие обсъждате причината за вашата раздяла, не трябва да сравнявате вашите взаимотношения със други. Вашите отношения са ваши отношения. И вашата раздяла не трябва по никакъв начин да е свързана с други взаимотношения. 
Поддържайте разговора толкова дълго колкото е необходимо. Не трябва да бягате веднага след фразата «Хайде да се разделим!». Остани с нея докато тя всичко обмисли и отговаряй на нейните въпроси ако има такива.

4. Ободрявай я. Ако това е уместно, опитай се да и обясниш, че тя ще бъде прекрасна половинка в други взаимотношения. Разкажи и за всички нейни добри черти, които са те привлекли, за всички нейни положителни качества. Това може да и помогне тя да не се чувства толкова ужасно, да поддържи нейната увереност в себе си, която ще бъде разклатена след вашата раздяла.

5. Обещай и да поговорите след време, ако тя все още има въпроси. И двамата ще имате достатъчно време да обмислите всичко още веднъж, това ще и даде възможност вече съзнателно изговори всичко, което мисли и да снеме тежеста от сърцето си.
Бжжж бжжжж бззз...

Много добре написано, подкрепям напълно