Автор 5 теории за това как изглеждат извънземните...

2
Хората обичат да си фантазират на тема пришълци – доказателство за това са многото игрални филми на тази тематика. Извънземните в тях са под всякаква форма – от безформени лигави създания до сложни и организирани хуманоиди. Има и научен поглед върху този проблем: учените се опитват да предскажат как ще изглеждат пришълците ако човек все пак някой ден ги срещне. Представям ви 5 такива теории via strajj

11753-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

1. Медузи

Доктор Меги Адерин-Покок смята, че най-вероятно ние ще срещем пришълци, които по своя строеж ще бъдат най-близо до морските организми: за общуване те ще използват светлинни импулси, а веществата необходими за растежа и размножаването им ще се усвояват дирекно от въздуха чрез някакво подобие на  «устна кухина».

Теорията на Меги се основава на факта, че живота на земята се е зародил в океана, и извънземната еволюция също може да е тръгнала по този път, само че вместо вода за среда на обитание ще е послужила атмосферата на чуждата планета.

11754-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

2. Хлебарки

Колкото и странно да звучи, но една от формите на живот, които съществуват на други планети може да са именно хлебарките: техния организъм може да се приспособява към почти всякакви външни условия, включително и към последствия от ядрен взрив. Милионите години развитие на тези насекоми доказват, че те спокойно биха живяли в условия различни от земните.

11755-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

3. Човекоподобни

Саймън Конвей Морис е професор в университета Кеймбридж, занимава се  с проблемите на еволюционната палеобиология и твърди, че извънземните ще са подобни на хората, не само по физически строеж, но и по морални качества: «Склонността към насилие, алчността и безотговорността спокойно може да са присъщи на гостите от далечната галактика, — заявява Морис. — Теорията на Дарвин е универсална и това може да ни помогне при установяването на контакт с други цивилизации».

С две думи ако се окаже, че едни и същи черти са присъщи на хората и пришълците, това само може да помогне за по-бързото ни взаиморазбиране.

11756-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

4. Неорганични форми на живот

Много изследователи като Морис смятат, че извънземните форми на живот приличат на земните, обаче още през 2010 година учените откриха многоклетъчни организми, които нямат нужда от кислород. Тези сведения могат да преобърнат нашите представи за органичен живот — все повече биолози заявяват че е възможна появата на неорганичен живот, та нали в природата съществуват много други «строителни материали». В условия различни от земните е възможно да възникнат организми използващи за своята жизнена дейност например фосфор, сяра или други химични съединения.

11757-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

5. Жители на океанските дълбини и високите слоеве на атмосферата

Луис Дартел е астробиолог от Лондон, той смята че еволюцията на други планети е възникнала в следствие на фактори подобни на земните. Например на «водните» планети жителите ще изглеждат като обитателите на нашите океани, а на планетите с плътна атмосфера е много по-голяма вероятността да бъдат открити летящи същества.

11758-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

В тази теория всеки може да се развихри, колкото иска  :cranky:. Така, че всеки може да дерзае, колкото иска по темата  :idea:. Очаквам всякакви предложения  :biggrin: :upset:

Може и да са растения  ::)

 :zombie:
Извънземните са сред нас!

:zombie:
Извънземните са сред нас!
Според теорията, която аз поддържам, огромната част от населението на Земята носи в кръвта си гени от извънземен характер - т.е. - плод на генно инженерство. Донори на гени са цивилизациите на Плеядите, Орион и други планети. Целта на това генно инженерство е била, да се създаде наистина уникален инструмент, носител на нашите същества и този инструмент е наречен ТЯЛО. То енашият дом и нашето транспортно средство тук. То е най-големия ни помощник в пребиваването ни на тази планета.Човешкото тяло има функции и възможности, които ние още недостатъчно познаваме, а извънземните и власт имащите на планетата ни, нямат интерес да познаваме тези възможности и ни държат в страх и подчинение, като промиват мозъците ни, за да сме кротки и послушни и да им служим безропотно. Земята е уникална планета и като нея няма в познатия ни Космос. Тя е единствената планета на свободния избор и ние сме единствените същества, надарени с такъв. Според тази теория, ние сме Богове/ създатели/ в детска възраст и сме тук /в условията на дуалност и гравитация/, за да не извършим прекалено много бели, докато се учим да управляваме творческите си способности. Вече има доказателства, че нашите способности като вид са толкова огромни, че с всяка своя мисъл ние влияем на светове, отдалечени на светлинни години от нас и нещо повече - с всяка своя мисъл, ние създаваме или унищожаваме светове, за които не подозирамеп в зависимост от това дали мисълта ни е положителна или негативна. Думите ни имат направо материален характер и с тях вършим още повече бели...
 На Земята има и коренно население и то се различава по гени от хората с извънземен произход. Това са теории, разбира се, но има доказателства, че извънземни присъстват на планетата в човешка форма и дори, че те изпълняват важни длъжности в управлението на държавите. За съжаление, според тази информация, извънземните в правителствата са от т.нар. Сиви, които са негативно настроени към нас като вид. Те използват енергията на негативните ни чувства, за да се хранят, а златото ни изнасят на своята планета, защото там то е необходимо за важни за оцеляването им цели.

Виж: http://scifi.bg/statii/%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B9-%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B5-%D0%B5-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D0%B4/

http://snaiper-bg.net/2012/12/sveta-t-razva-lnuvan-ot-dumite-na-medvedev-za-izva-nzemnite-video/

Доста объркано нахвърлих теорията, но в общи линии това са важните пунктове в нея.
 :idea:
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Тази тема с толкова много снимки ми дойде в повече  :(