Автор Ученик продаде свои картини за 2,2 милиона долара

1
Десетгодишно момче успя да спечели 2,2 милиона долара само за 20 минути. Как то е успяло да постигне това четете в продължението на темата.

6 снимки:

12094-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Ученик от началното художествено училище успя да спечели 2,2 милиона долара след като нарисуваните от него картини бяха разпродадени на аукцион само за 20 минути.

Десетгодишния Кийрон Уилямсън е известен с прозвището "мини-Моне". Става известен след като на пет годишна възраст по време на семеен празник рисува своя първи пейзаж.
23 от неговите произведения се разпродават на интернет купувачи на цена 360 000 долара само за 20 минути.

12095-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Цените на картините нарисувани от младия гений се колебаят от 3,5 хиляди долара за малък акварел, до 30 хиляди долара за зимен пейзаж нарисуван край неговия дом в Норфолк.

12096-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Първите картини на Кийрон се появяват на пазара през 2009 година. Тогава 19 от неговите картини биват продадени за 36 хиляди долара на затворен аукцион. Спечелените пари позволяват на младия талант да купи къща за себе си и своите родители, а също така и да инвестира в други художници, такива като английския пейзажист Л. С. Лоури.

12097-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

"Всички от света на изкуството смятат, че неговите творби са станали значително по-добри по сравнение с миналата година. Последните нарисувани от него картини са просто феноменални. Ние не го принуждаваме. Той просто рисува тогава когато на него му се иска", - разказва 47 годишния арт-дилър Марк Уилямсън.

Адриан Хил, мениджъра на галерията, който помагаше при продажбите, казва: "Аз видях как израсна майсторството му по сравнение с миналата година. Струва ми се че той се издигна на ново ниво".

12098-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

От следващата година Кийрон ще спре да посещава училище и ще се учи от вкъщи, за да има възможност да отделя повече време на живописта. Други десет негови картини и акварели ще бъдат продадени този петък. Началната цена ще бъде 150 хиляди долара.Кийрон, започва да рисува когато още няма 5 години. Това се случва по време на семеен празник в Девон и Корноул през 2008 година. На повечето от неговите картини са изобразени ландшафтите около Норфолк, мястото където той живее, и Корноул, който е неговото любимо място за отдих.

Сред поклонниците на таланта са не само жители на Великобритания.На последните търгове негови картини бяха купени от купувачи от Европа, САЩ, Япония и Канада. Всички доходи от неговите картини се насочват към собствената му фирма Kieron Williamson Limited, директори в която се явяват неговите родители.

WarNet.ws

Край.

12099-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Тези картини са наистина КАРТИНИ, за разлика от разни други драсканици, които може да видите тук. Преценете сами!
Макар, че винаги съм се чудил как може да се плащат цели състояния  /и то какви/ за една вещ... :upset:

Наистина много красиви картини

Картини, че картини  :mike:. като почнат да припадат по някакви драсканици... чак да се чудиш за вратна пържола с червено вино ли говорят  :vilka: или за кво...