Автор Съчинение

6
12567-0

Ученик от 5в клас

Константин Викторов

Съчинение на тема «моя татко»

Моя татко е герой. Когато порасна аз искам да бъда като моя татко. Моя татко е шофьор на камион. Шофьорите на камиони возят из цялата страна разни важни работи. Той може да вози продукти за нашите магазини, компютри в училищата, плюшени играчки на децата и много други работи. Професията на шофьора е много важна и полезна, почти колкото на учителя! Още моя татко е много силен. Той е добър ловец и рибар. Татко е и много смел. Веднъж когато той пътувал със своя камион видял как става катастрофа и една кола се запалила. Моя татко не се изплашил от огъня и като истински пожарникар побягнал да спасява хората от колата. Пожарните, Полицията и Бърза помощ са много важни професии и затова винаги трябва да се дава път на техните коли. Моя татко сам измъкнал от горящата кола двама възрастни и две деца. А когато отишъл да провери дали има още някой в колата тя се взривила. Моя татко умря като герой. А града ни направи подарък на нас с мама като на семейство на герой. Идваха журналисти, които снимаха филм за моя татко. Те много разговаряха с мама, а мама много плака. Професията на журналистите не е много важна. Когато порасна искам да бъда като моя татко, но аз не искам заради мен да плаче мама. Затова аз винаги ще помагам на хората, но много ще внимавам.

Източник: неизвестен
Превод: Banshee
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Неочакван обрат. А на момчето - браво! От сега се вижда, че ще стане човек!

Отново разказ водещ до дълбок размисъл :idea::bravo: Сещам се че навремето в училище, всички произведения, които изучавахме бяха с много голяма доза поучаване към добродетелно поведение  :up:. Силно се съмнявам, че в момента се набляга на това в нашите училища! А на всеки му е ясно, какво общество ще изградим без общочовешки ценности и добродетели...

Напълниха ми се очите със сълзи. Много трогателно!!! Все по интересни новини и постове срещам в този сайт!!! Пожелавам успех  :up: