Автор За зелената енергия с любов

3
Покрай тия сметки за ток някои хора направо са се побъркали  :cranky:
Вижте какво намерих:

13345-0

"75-годишен пенсионер от Пловдив не плаща и стотинка за електричество" - разбира се като се навлезе в детайли става ясно, че е закупил фотоволтаици - 40 соларни панела на стойност - 9000 лв. За добро, или лошо този соларен парк му дава мощност от 1 киловат (1000 вата). За удобство и дума не може да става - най - малкото цялата тераса е закрита от слънчевите панели. Човека си е купил и необходимите, електроуреди, които да могат да работят с такава мощност - цените им няма да коментираме. Всеки средно грамотен може сам да пресметне, че не може да има включени едновременно - котлон, фурна, климатик, телевизор, компютър, хладилник, и една крушка... За зимата, човечеца проектира нещо подобно на генератор..., което да му дава ток... иначе го чака студ..

За неудобствата от зелената енергия толкова... Сега за инвестицията от 9000 лв. която е направил човекът.. при 20 години полезен живот на слънчевите колектори след 18 години и 7 месеца.. човечецът ще изплати това, което е инвестирал.
Разбира се, ще има ток безплатно за 1 година и 3 месеца ... когато ще бъде на 95 години.. (да е жив и здрав)

 Другата сметка е 24 киловата за 24 часа = 8760 килвата, или 175 200 за 20 - те години живот на соларните панели разделени на 9000 = на малко повече от 5 стотинки за киловат слънчева енергия. Забележете тук нарочно смятам пълния капацитет на слънчевите панели за 24 часа в денонощието и 20 години безспирна работа (като през нощта и зимата няма шанс този панел да произведе мощност от 1 киловат, а дори и 300 вата). Разбира се всичките тези 20 години човечеца ще живее крайно неудобно с този 1 киловат на час, който трябва да подели между електроуредите си.


Този дълъг увод го пиша с много горчивина. Чудя се как и кой принуди бедния човечец да използва подобни похвати в 21 век, за да има ток? Според него са виновни - Монополистите .. неговия случай обаче не е изолиран. В нашата мила Родина има много хора, за които ползването на ток, топло и вода е лукс. Всяка средностатистическа бабичка на село се чуди как ще си осигури дръвца за зимата. Същото е и със средностатистическата баба в града - как ще си плати парното... Повечето от тези пенсионери са работили здраво през целия си живот, а сега държавата ни се гаври с тях, като ги принуждава да ползват и плащат - "зелена енергия". А и не само бабичките имат този проблем.

Сега се сещам за рефередума: "Искате ли АЕЦ Белене?" (Или както там беше зададен въпросът) ... сещам се за преноса, за лобитата на "зелените" енергии... за руснаци, евреи, за КТБ, в която стоят парите на ЕРП дружествата, за леви и десни.. не се сещам само за някой който наистина да защити интереса на потребителите на енергия в България. Не се сещам за някой, който да предложи национална енергийна стратегия за следващите 50 години. Защото атомна, или зелена (не съм против нея, против съм работа на парче)... енергията ще ни е необходима ..поне докато ни има... и между другото крушките на фаровете, които светят ежедневно по пътищата ни произвеждат тока в тях по - най - скъпия и най - замърсяващ природата начин. Това е повод за друга тема и друга статистика..

Източник
Отнеми на народа неговата история - и след едно поколение той ще се превърне в тълпа, а след още едно поколение ще можеш да го управляваш като стадо.

Каква грозна картинка. Да си накачули цялата тераса с разни електрически панели  :cranky:
Кака, всичко знае...

Тоя дедо, верно се е побъркал. Да инвестира 9 бона за фотоволтаици, които му дават 1 киловат ток  :cranky:. Някой дру :mad: явно здраво, го е налъгал.

  Аз пък си мисля, че тук акцента не е дали е изгодно или не с тези панели. Явно по сметките, който прочетох не е .  На този човек му е писнало от изнудване и е решил дори с недостатъци  и затруднения да се отърве от изнудвачите - Енерогото в Пловдив.
  Пенсионерът има кауза и я е защитил. Това е неговата борба, неговият протест .  :pray:
Да приберем навреме хляба на народа!

луднаха хората от беднотия и мизерия. А иначе по темата, инвестиция от фотоволтаици за домашни условия според мен не е изгодна. По -добре слънчеви колектори да беше сложил ...

  Аз пък си мисля, че тук акцента не е дали е изгодно или не с тези панели. Явно по сметките, който прочетох не е .  На този човек му е писнало от изнудване и е решил дори с недостатъци  и затруднения да се отърве от изнудвачите - Енерогото в Пловдив.
  Пенсионерът има кауза и я е защитил. Това е неговата борба, неговият протест .  :pray:

Подкрепям  :up::up: Жалкото е че пенсионери и отчаяни хорица трябва да ни дават пример за кауза, лична борба и протест...

Всеки трябва да намери начин да протестира срещу изнудването и робията! Скъп начин, но човекът все пак е протестирал!  :idea:
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

За голяма жалост политиците ни ще докарат много българи до психиатричните заведения  :dont:

Сещам се за един виц: Съдия и психиатър седят на маса в улично кафене, пият си кафето, наблюдават множеството хора, които минават и цъкат с език:
 -  Лелеее! колко хора са на свобода, поради липса на доказателства!!!..... :smile:
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.