Автор Ярък карнавал в Индонезия

1
Наскоро се състоя един от най-красивите карнавали в света, неговото название е  «Jember Fashion Carnaval» и той се проведе в индонезийския град Джембер. По улиците на града излязоха над 700 човека, които бяха облечени в много необичайни и удивителни костюми. Наистина великолепно зрелище!
Костюмираното шествие премина под девиза «Уединение с природата», затова много от участниците на карнавала бяха изработили невероятни костюми приличащи на животни и насекоми.
32 снимки в продължението:

13901-0

Да видят карнавала «Jember Fashion Carnaval» дойдоха около 150 хиляди души, които с нетърпение очакваха това събитие цяла година.
Традиционния карнавал в курортния град  Джембер е не просто красиво шествие и показ на невероятно изработени костюми. Организаторите на събитието направиха конкурс за най-красив костюм и най-добрия танцьор на фестивала.

13902-0

Трябва да се отбележи, че участниците (основно жени, около 95%) не са професионални моделиери или дизайнери. Основно това са момичета, на които им е омръзнало да носят домашни дрехи и са решили поне веднъж в годината да се пременят в нещо красиво, ярко и пъстро с надеждата също така да спечелят награда.

13903-0

Карнавала «Jember Fashion Carnaval» се счита за едно от най-мащабните шоута в света, което може да бъде сравнено единствено с карнавала в Рио де Жанейро…

13904-0