Автор Токио е най-големия мегаполис в света

1
14270-0

Токио е най-големия мегаполис в света, това гласи доклада на американската изследователска организация "Population Reference Bureau", която се занимава с проблемите на населението на земята.

Населението на градската агломерация в Токио съставлява 37,2 милиона души, а това са 29% от населението на страната. На второ място в класацията се разположи столицата на Индия - Ню-Делхи. В нея живеят 22,7 милиона души. На трето място е столицата на Мексико – гр. Мексико с население 20,5 милиона души

В "десетката" най-големи по население градове в света влязоха също така Ню-Йорк, Шанхай, Сао Пауло, Мумбай, Пекин, Дака и Калкута.

По данни на същата организация в момента на земята живеят 7,1 милиарда човека. Населението на Азия, съставлява 4,8 милиарда души, на Африка -1,1 милиарда, на Европа - 760 милиона човека. В Северна Америка живеят 352 милиона, в същото време в Южна Америка почти два пъти повече /606 милиона/. Най-малко хора живеят в Австралия и Океания - 38 милиона.

По прогнози на "Population Reference Bureau", към 2050 година населението на Земята ще се увеличи до  9,7 милиарда човека, от тях 2,4 милиарда ще живеят в Африка.
Бжжж бжжжж бззз...

Токио??? Никога не бих поставил Токио в класацията на 10-те най-големи града, камо ли на първо място :blink: :smile:

Т.е. Япония е около 100млн японци  :smile:???. На тия островчета? Е явно това е една от най-гъсто населените територии в Света  :upset:!