Автор И по време на комунизма е имало гъзета.

6
Извинете за малко тъпото заглавие, но просто не ми дойде по-добро на ум. 1 снимка:

15350-0

На 4 юни 1965 година военният пилот Валентин Привалов прелита със своя самолет под моста над река Об. Бил е слънчев, горещ ден и на брега е имало много почиващи хора, сред тях и много офицери от окръжния щаб. Изведнъж погледа на всички е привлечен от страшен самолетен рев, сребърната стрела се устремява под моста, а после рязко издигайки се нагоре повдига огромна вълна в реката и се насочва към небето. Разстоянието между опорите на моста е 120 м, височина 30 м. Самолета захожда към този “прозорец” със скорост 700 км/ч. При такава скорост даже съвсем леко преместване на лоста за управление сменя височината на полета с няколко метра. Самолета прелита само на метър над водната повърхност. Обстановката се усложнява още повече защото само на  950 м от този мост надолу по течението се намира железопътен мост. Пилота има само 5 секунди за да издигне самолета преди да е стигнал следващия мост. За тази постъпка Привалов е трябвало да бъде съден от военен съд, но тогавашния министър на отбраната - маршал Р.Я.Малиновский решава да прости на пилота.

:bravo:
Те тогава са били и по-големи!
тинтири-минтири

За мен  много по-интересен е въпроса - кой и как го е снимал  :upset: :biggrin:
Кака, всичко знае...

За мен  много по-интересен е въпроса - кой и как го е снимал  :upset: :biggrin:

И аз върху това се замислих  :idea: Ако беше снимка от днешно време, трудно щях да я приема  за истинска, но през тия години... явно е имало много "фенове" чакащи с "Чайка" - та, на уреченото място  :biggrin:

много "фенове" чакащи с "Чайка" - та, на уреченото място

или със "Смена 8М"
Бжжж бжжжж бззз...

Много, моного яко изпълнение  :bravo:! Русите винаги са били изключителни майстори в пилотажа  :bravo: