Автор Градове без реклама

6
16267-0

Дмитрий Фоменко – киевски фотограф, който снима улици, а след това премахва от снимките различните рекламни пана и билбордове. В продължението на темата ще видите 4 гифа с улици преди и след обработка. Нека си спомним как изглеждаха улиците и в нашите градове преди да бъдат залети от тази рекламна напаст:
Бжжж бжжжж бззз...

Бжжж бжжжж бззз...

Бжжж бжжжж бззз...

Бжжж бжжжж бззз...

16271-0

Количеството реклама по улиците на нашите градове е повече от нормалното. Надявам се всички ще се съгласят с това. По-лошото, е че до такава степен вече сме свикнали с нея, че не и обръщаме внимание. Гледаш града, и автоматично прескачаш всички тези цветни рекламни пана и билбордове. Хубаво, е че се води борба с рекламата и се оказва натиск върху местните власти, но наистина ли никой не провежда изследвания за ефективността на този вид реклама? Имам подозрения, че скоро не е провеждано такова пълноценно изследване, а рекламодателите по стара традиция продължават да купуват такъв вид реклама, макар че нейната ефективност е съмнителна. Ето реален пример от живота за този вид реклама. Познат собственик на фирма ми разказа, че закупува билбордове само за престиж. Той купува реклама там от където ще минат негови клиенти по пътя си за мероприятие, което е организирано от него и по този начин той разчита да се издигне в очите им. Излиза, че в ефективността на рекламата той не вярва, но за имиджа трябва.
Бжжж бжжжж бззз...

Излеждат много по-човешки  :old: А определено ефекта от тези билбордове, знамена и всякакави друти "красоти" е много съмнителен  :dont:

Пфуу, пълна скука, . Не мога да си представя, как е било едно време, като  не е имало реклами  :blink:

Няма начин! Нали всичко живо е тръгнало да продава КАКВО ЛИ НЕ... :cranky:

Няма начин! Нали всичко живо е тръгнало да продава КАКВО ЛИ НЕ...

Аз немога да разбера, какво не им харесвате на рекламите  :upset: Иначе ще бъде абсолютна скука  :( не виждате или от снимките  :P
Кака, всичко знае...