Автор Син на фотограф прави удивителни снимки

9
Фотографиите на пейзажи, които ще видите в тази тема са превъзходни по всички канони на жанра. Полета, крайбрежия, гори – всички изглеждат приказно. И това усещане става още по-силно когато разбираш, че фотографа направил тези снимки е само на 6 години.

17276-0

1. «Когато видях колко много се старае и какви са резултатите от неговия труд, аз купих на сина си фотоапарат втора употреба и няколко обектива. Сега е на шест и вече създава снимки достойни за един професионалист».

9 снимки в продължението:

2. Оливър Андреас Джонс – 6 годишен син на професионален фотограф. Ябълката е паднала съвсем близо до дървото –
сина прави снимки достойни за баща му. Когато е още на три години на Оливър му подаряват детски фотоапарат,
а когато става на пет му подаряват поддържан Nikon – родителите разбират, че момчето има талант.
На снимката: ведрина Бароу Бийч, Съмърсет, рано сутринта

17266-0

3. Оливър пътешества по родната Великобритания с баща си, снимайки основно залези и изгреви.

17267-0

4. Оливър казва, че му харесва да пътешества с баща си по различни места, защото обича залезите и изгревите. «На мен даже ми харесва да ставам рано сутрин!»
На снимката: вечерна снимка на остров Найтстоун в Съмърсет.

17268-0

5. «Понякога ние ставаме в два часа през нощта, за да успеем да стигнем до нужното място преди изгрев, и това много му харесва. Обаче невинаги аз мога да взема със себе си Оливър просто защото мястото на което отивам има опасен склон или някакво друго препятствие, което е неподходящо за дете. Основно ние пътешестваме по южното крайбрежие на Британия – от Юрския бряг в Дорсет до Девън и Съмърсет».
На снимката: снимка от Уестън сюпър Меър – главния кей в първите лъчи на изгряващото слънце

17269-0

6. «Аз с голяма радост и гордост ще предам на Оливър своите знания, – казва бащата. – Съвсем скоро той ще започне да ми помага на сватбите».
На снимката: мъглив пейзаж – Колмърс Хил.

17270-0

7. «Да кажа че се гордея с моя син е все едно нищо да не кажа. Аз обожавам, когато той ме съпровожда в моите пътувания. Неговия ентусиазъм ме вдъхновява. Няма нищо по-хубаво от това да седим на някое тихо място, разговаряйки за нещо и чакайки слънцето да изгрее».
На снимката: слънчогледи на разсъмване.

17271-0

8. «Ние винаги ще помним и ценим тези моменти. Аз просто се надявам, че когато стана стар и немощен той ще ме дърпа за чантата с оборудването», – смее се бащата.

17272-0

9. Оливър вече е решил, че ще стане професионален фотограф, като неговия баща, който вече много години се занимава със заснемане на пейзажи и сватби.
На снимката: хълма Колмърс, Дорсет в сутрешна мъгла.

17273-0


10. 42 годишния Андреас Джонс – бащата на Оливър – казва, че сина му е бил безкрайно радостен, когато той го е взел със себе си за първи път в поход сред природата.
«За първи път тогава усетих, че Оливър има талант за фотограф, тогава той беше на пет, и аз го бях взел с мен на едно поле с лавандули. Аз бях поразен от композицията снимки, която беше направил».

17274-0

Много добре, ако автор е наистина малкия, много, много добре  :bravo:

Удивителни картини  :bravo:
Кака, всичко знае...

Браво на младия "пич"   :bravo:

Браво на момчето  :bravo: прекрасни, удивителни снимки!!!