Автор Дакел се грижи за парализирана котка

7
Защитници на животните разказаха трогателна история: преди една седмица беше намерен един дакел, който защитаваше болна котка с парализирани задни лапи.

В темата: 4 снимки + видео.

17837-0

Котката наричат Руф, а кучето – Иджи, в чест на героините от филма «Пържени зелени домати», в който преживели трагически събития жени се подържат една друга.

Тази двойка е била намерена преди три месеца под една от естакадите в Женева (Флорида, САЩ). Животните изглеждали сравнително добре, обаче дакела ръмжал и лаел срещу защитниците на животните, когато те се доближават до тях.

17838-0

След това става ясно, че котката почти не може да се движи, само пълзи с помощта на предните си лапи. Една благотворителна организация заплаща диагностика и препарати, обаче ветеринарите засега не могат да кажат каква е причината за парализата.

17839-0

В края на краищата Руф и Иджи са приютени в частен приют за животни. Тук те могат да живеят комфортно – редовно ги хранят и къпят. Идват много гости.
За съжаление обаче състоянието на котката се влошава. Но Иджи ще бъде с нея до края.

17840-0
В живота наистина се случват чудни неща  ::)

Страхотно кученце  :wub:

Горкичкото коте  :(  .  :up: за дакелчето.

Да, много красиво приятелство...Всеки път като прочета нещо подобно се възхищавам от факта, че някъде по света има организациии, които се грижат за правата на животните...
Когато отсечем и последното дърво, когато отровим и последната капка вода, ще разберем, че парите не стават за ядене!