Автор Убий ме, ако искаш, но няма да се бия с теб

7
19233-0

Тази невероятна картина е повратната точка, маркирала края на кариерата на матадора Алваро Mунеро, изпаднал в разкаяние по средата на борбата, когато разбира, че животното не иска да се бие с него. От този момент, матадорът става заклет враг на коридата. (На снимката изражението на бика сякаш му говори - Бях тежко ранен от пикадори, но аз не искам да се бия с теб, не искам, дори когато твоите приятели ме раниха толкова силно, въпреки че не съм им направил нищо лошо)
Mунеро разказва за този бой: В един миг, погледнах бика. Той стоеше пред мен и ме гледаше. Просто стоеше и гледаше, без дори да опита да ме нападне. Той - самата невинност, такава, каквато всички животни таят в очите си, ме гледаше с молба за помощ! Беше като вик за справедливост и някъде дълбоко в мен разбрах, че ми се моли като на Господ: "Аз не искам да се бия с теб, моля, пощади ме, та аз не съм ти направил нищо лошо. Убий ме, ако искаш, нека бъде волята ти, но аз не искам да се боря с теб." И аз, прочитайки това в очите му, се почувствах като най-долния боклук на земята и спрях боя. След това станах вегетарианец и се изправих срещу бикоборството.
Източник: Фейсбук
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Всякакво насилие над хора и животни е асолютно безмислие. Коридата в нейната си същност е отвратилно показване на сила над съперник много по-слаб /духом/ от човека. Защо и кому е нужна тази показност...
Кака, всичко знае...

Човекът е единственото същество в природата, което причинява болка или смърт на други същества само за удоволствие.
Но това важи само за тези от нас, които отказват да се развиват и рано или късно законът на еволюцията ще се стовари с цялата си сила и справедливост върху всички ни, заради такива, които не искат да се развиват.
Това, че растенията не могат да ни погледнат с болка в очите, не означава, че имаме право да унищожаваме и тях...
Хората единствени имат втора сигнална система и ако я използвахме, нямаше да причиняваме ненужна болка на нито един елемент от природата.
Много се впечатлих от отношението на обитателите на чуждата планета във филма Аватар, към животните в техния свят. Целия филм крещеше: Не убивай, ако не си гладен или застрашен и дори и да убиеш, помоли се за духа на този, когото си убил!
Каква красота и хармония!
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Подкрепям напълно! Винаги съм мразел коридата, много пъти когато по случайност съм хващал такова предаване мислено на ум съм си мечтал бика да убие тореадора. Като са такива големи мъже да излязат без оръжие, един на един!
Да убиеш животно заради удоволствие е едно от най-долните неща, на които е способен човек. Между другото към тази категория на мъжкари - педалчета причислявам и всички съвременни ловци!
Едно е да убиеш животно за да изхраниш себе си или семейството си, едно е да премериш силите си с животно, но с голи ръце и един на един, но всичко останало долно и мерзко и хората, които го правят са по-големи животни от животните!

Винаги когато съм виждал убийство на животно съм се чудел що за идиотско чувство/удоволствие може да изпитваш, като гледаж, как живота отлита безвъзвратно. Какво иска да покаже този, който отнема живота с това свое действие???

За мен това са пак промивки на мозъка от страна на тъй нареченото "общество". Учат момчетата, че е много мъжествено да убиват, ако не хора, то поне животни. Познавам много мъже, които са яли бой, за да не плачат и да се държат.."мъжки".
Тъжно е, но е така... :faceoff: :(
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.