Автор СПОМЕНИТЕ НА ЕДИН ФОТОЛЮБИТЕЛ

Та така. Чак незнам защо ги оставих.

Много добра статия  :bravo: А за "не знам защо ги оставих" ще ти кажа - човек се разделя най-трудно с миналото си, особено с детското и щастливо минало... Но е добре да живеем в настоящето и да мислим за бъдещето  :idea: :up:

разрових се назад в сайта и отново прочетох тази тема... наистина е много интересно създаването на снимките. Гого би ли могъл сега да направиш статия със проявяване на снимки в сегашно време. Мисля, че ще бъде страшно интересно на всички  :idea:

Другата част от това хоби беше разпечатването на снимките. Спомням си с какво нетърпение се подготвях за поредното проявяване и правене на снимки. Първо трябваше да се съберат поне 2 ленти. После започвах да подготвям детската си стая – да уплътнявам прозорците да не влиза светлина, на бюрото си разполагах цялата необходима техника начело с фотоувеличителя и накрая чаках да се стъмни за да се затворя вътре и процеса  да започне.
Разбира се преди правенето на снимки първо се проявяваше негатива. Това го правех в банята, един, два дена преди основното събитие. Ето в такова специално….бурканче се проявява лентата. Честно казано много наименования съм забравил, за което моля да бъда извинен ако се изразявам не съвсем точно.

19975-0
Ние му казвахме бачок. И правих снимки от от мръкнало до изгрев. :D