Автор Колко героизъм има в това животно

8
20362-0

Скарлет е не просто котка. Тя е майка с голяма буква. Нейния героизъм, майчина любов и преданост, ще накарат всеки един да се замисли...
На 30 март 1996 година в изоставен бруклински гараж в Ню-Йорк започва пожар. Пожарникарите идват достатъчно бързо, но по време на гасенето един от тях – Дейвид Джианели – забелязва улична котка, която многократно се връща в обхванатия от пламъци гараж, измъквайки едно по едно новородените си котенца. Независимо от изгарянията по очите, силно опърлените уши и муцунка, тя изнася от горящото помещение всички свои котета – при това, тъй като котката може да ги изнася само по едно, на нея и се налага да се връща в горящия, пълен с гъст дим гараж, пет пъти. Котката вече е била с изгорени лапи, повредени уши, опърлена муцуна и покрити с мехури от огъня очи, обаче чак след като изважда от огъня и последното, пето коте, бутва с муцуна всяко едно от тях, за да се убеди, че всички са спасени, и губи съзнание. Едно, най-слабото от всички спасени котета, умира един месец след пожара.

Ето още една снимка

21393-0

Майчица-героиня е това коте! Браво на него! :bravo: :bravo: :bravo:
През последните години животните показват нарастваща способност да реагират интелигентно и осъзнато в голямата част от случаите. Особено животните, живели в човешка среда. Според мен те са се превърнали в междинно ниво между животинския и човешки свят. :idea:
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

има животни, които са повече хора отколкото някои човеци