Автор Структура на човешките сълзи под микроскоп

6
Оказва се че човешките сълзи имат различен химически състав и структура в зависимост от емоционалното състояние на човека. Днес ще ви покажа как изглеждат човешките сълзи през електронен микроскоп, заснети и изучени от фотографа Роуз Лин Фишер.

7 снимки.

21516-0

Сълзи от мъка

21517-0

Базални сълзи – тези сълзи се отделят постоянно за овлажняване на нашите очи и защита от прах и бактерии

21518-0

Сълзи от рязане на лук

21519-0

Сълзи след дълга раздяла

21520-0

Сълзи на надежда

21521-0

Сълзи от смях

21522-0

Много интересно  :blink: нали е все сълза и изтича от една и съща жлеза на човека? А при животните дали се различават...

Много интересно  :blink: нали е все сълза и изтича от една и съща жлеза на човека? А при животните дали се различават...
Най-вероятно се различават, Кроко. Това се дължи на тъй наречените кластери или клъстери, които образува водата под влияние на чувствата и емоциите. Променя се не само физическата форма на водата, но и нейната молекулярна структура. По мнението на учения, водата реагира като живо същество на нашите емоционални състояния и трябва да пием вода, която сме благословили, на която сме благодарили или която е била съхранявана в атмосфера на обич и хармония.
 Повече информация може да се намери в изследванията на професор Масару Емото: www.watermessage.hit.bg/... и още:
www.watermessage.hit.bg/...
Мисля, че водата в сълзите е причина за различните клъстерни образувания.

www.mystics.eu/...
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Янчи, благодаря за интересната препратка. Бях чувала някъде да тези свойства на водата, но не бях чела. Смятам, че има голяма истина в това  :up: А и тези снимки на сълзите в статията доказват това!
Кака, всичко знае...

Кака, аз имам многогодишен опит с това.
Пия чешмяна вода, замразена във фризера и после си я размразявам. Водата става съвсем различна. Но ако на бутилката напиша ЛЮБОВ и БЛАГОДАРНОСТ, вкусът става още по-хубав!
Преди време си направихме експеримент с моя приятелка на вилата им в Пещерския курорт Свети Константин и Елена. Наляхме изворна вода в две туби и на едната написахме Любов, а на другата не писахме нищо. Оставихма водата така - в тубите и тъй като почивката ни свърши, си се прибрахме по домовете. На следващото ни отиване във вилата, водата в тубата без надпис беше позеленяла, а в тубата с надпис беше чиста и вкусна.
Вярвам, че водата има свое съзнание и е нещо като информационна мрежа между живите същества на планетата. Когато пием вода, е добре да и благодарим от сърце. :idea:
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.