Автор Протест срещу движението на тирове през почивните дни! 02.08.2014

4
В Русе на изхода за София. Преди 3 часа.
Стотина русенски рокери от клуб „Щуките“ и двадесетина велосипедисти излязоха на протест край хижа „Приста“ срещу движението на тежкотоварните камиони през почивните дни. Те блокираха за около час движението на ТИР-овете по пътя-убиец Русе – Бяла, край хижа „Приста”.
7 снимки:

23872-0

Браво  :bravo: поздравления за русенските рокери  :up:
Кака, всичко знае...

Жалко за загиналото момче, в чиято памет се организира протеста. :(
За съжаление нищо няма да се промени...
Съпругът на моя колежка е шофьор на камион във Франция и каза, че в почивни и празнични дни е абсолютно забранено движението на камиони.
Не забравям, че живея в България обаче и тук всичко е позволено...........
Когато отсечем и последното дърво, когато отровим и последната капка вода, ще разберем, че парите не стават за ядене!

Съпругът на моя колежка е шофьор на камион във Франция и каза, че в почивни и празнични дни е абсолютно забранено движението на камиони.

Да така е... но България не е Франция и при нас е дивият изток. аз съм напълно за забрана на тирове през почивните дни, но я питай собствениците на камиони - колко загуби щели да произведат  :faceoff: интересно, във Франция няма ли загуби, като почиват събота и неделя  :upset:

Да така е... но България не е Франция и при нас е дивият изток. аз съм напълно за забрана на тирове през почивните дни, но я питай собствениците на камиони - колко загуби щели да произведат  :faceoff: интересно, във Франция няма ли загуби, като почиват събота и неделя  :upset:
Имат загуби, разбира се!
Но аз пак си мисля, че да си в дивия Изток е по-добре, защото в държави като Франция хватката на системата е желязна и свободата на човека е на практика никаква. Тук все още можем да съхраним способността си да оцелеем без системата и дори въпреки нея. Там, това е невъзможно.
А където има свобода, има и безредие. Това е нормално и в природата. Редът, наложен от закона в сегашните държави, е ред, който обслужва интересите само на една от класите - тази на олигархията. Останалите търпят загуби при всички случаи.
Не съм против реда и закона, но само ако те са наистина в интерес на всички - и на управляващите, и на управляваните.
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

аз съм за забраната, но на фона на останалите безобразия в държавата, това са бели кахъри  :smile:
Отнеми на народа неговата история - и след едно поколение той ще се превърне в тълпа, а след още едно поколение ще можеш да го управляваш като стадо.