Автор Desert Eagle: най-безполезният пистолет в света

5
Вярвате, че от гигантския Desert Eagle без проблем може да стреля крехкото момиче-специален агент Никита? Дълбоко се заблуждавате.

Desert Eagle е ръчна гаубица, която абсолютно не става за самоотбрана. А ако сте решили редовно да стреляте с такъв пистолет, то ще трябва да се замислите за втора работа, тъй като това е много скъпо удоволствие.

6 снимки, 1 видео и текст:

24590-0

Разработчиците на игри и създателите на екшъни обичат да въоръжават своите герои с пистолети-гиганти. В инструкция на този пистолет е записано, че с него може да се ходи на лов за мечки или хипопотами. Но ако вие никога не сте стреляли с такъв пистолет тогава най-добре забравете всичко, което сте чували за него до сега.

Кадър от филма "Никита"

24591-0

Desert Eagle е създаден от специалисти на компанията Israel Military Industries, компания която подарява на света Galil и Uzi. Оригиналната заявка за патент на този пистолет принадлежи на сътрудник от Magnum Research с име Бърнард С. Уайт. Първият екземпляр на този пистолет е създаден от Magnum Research през 1983 година. Оръжието минава финални доработки, след което е получен втори патент, който окончателно определя вида и характеристиките на пистолета.

24592-0

В конструкцията на Desert Eagle се използва газоотводен механизъм наподобяващ този в АК-47. Затвора напомня механизма на автомат M16. Това е така защото се използват мощни патрони, като .50AE (12,7 мм ).

Пистолета е много чувствителен към зацапвания (патрони с такъв калибър оставят доста нагар и сажди) и затова постоянно се нуждае от почистване. Добре поне че се разглобява много лесно и частите са големи.

Desert Eagle не е просто голям, той е огромен. Теглото на пистолета е 1,8 килограма без патрони. Със зареден магазин теглото на това оръжие става почти два килограма. За сравнение: мощни автомати, такива като М4А1, тежат само с килограм повече. Или например толкова тежат два пистолета Glock със заредени пълнители.

24593-0

Да се държат два килограма желязо с ръце и едновременно да се прицелваш е доста сложно."На клипа се вижда, че стреля доста едър мъж с име Еди. Обърнете внимание какво му причинява отката на Desert Eagle. В неговите ръце пистолета подскача като разярена змия по време на пожар. Моя първи изстрел също беше неудачен. Китката ми се изкриви и дулото на пистолета се озова застрашително близко до лицето ми. А тази част от тялото аз се старая да пазя в нормален вид", - пише собственика на оръжието Ралф на сайта The Truth About Guns.

"Става ясно, че за да се целиш с този пистолет ръката трябва да е изправена, а лакътя фиксиран", - препоръчва той, твърдейки, че пистолета позволява точно попадение на разстояние 25 метра, ако стрелеца "си разбира от работата". Но предупреждава: неуверения захват може да доведе до счупване на китката. "Честно казано, мога да кажа, че с този пистолет е много трудно да се улучи без точно прицелване, даже да се извади и просто да се стреля на някъде е проблем!"

Застаряващия алкохолик Макс Пейн нямаше никакви проблеми със стрелбата от Desert Eagle даже с два пистолета – по един във всяка ръка. Но той е герой от компютърна игра.

24594-0

Да се стреля с патрони .50АЕ е проблем даже в някои стрелбища. Работата е там, че ако стрелеца не използва антифони звука от изстрела може да го оглуши завинаги. Да се стреля по тъмно също не е препоръчително, тъй като светлината от изстрела е невероятно ярка.

Също така стрелбата с Desert Eagle е скъпо занимание: качествените патрони с калибър .50 АЕ струват от $1,50 до $2,50 за един брой. Това е евтино ако ги сравняваме с качествен бърбън, но за оръжие е скъпо. Даже при евентуален зомби апокалипсис ще са ви достатъчни патрони 22 калибър, твърди собственика на Desert Eagle.

Най-големия плюс на Desert Eagle са неговите размери. Да погледнеш в дулото на този пистолет е все едно да погледнеш смъртта в лицето.

24595-0