Автор Животни, които се ядат живи

6
8 снимки и текст:

1. Октоподи

В Корея това блюдо се нарича санакчи–жив октопод, подправен с масло и сусам. По време на трапезата мускулите на октопода все още работят, така че трябва да се внимава да не се закачат за езика или гърлото.

25025-0

2. Живи жаби

В Китай и Япония има популярно блюдо, на което главната съставка е жива жаба. За приготвянето на това ястие се използват специално отгледани жаби.

25026-0

3. Прилепи

Прилепите, или летящи кучета, са популярно лакомство в азиатската кухня. Тях ги пържат, варят, задушават и т.н.Едно от ястията се нарича живи прилепи в кокосово мляко. Животното се потапя изцяло във вряща вода, но на масата се подава още живо, подправено с кокосово мляко и зеленчуци.

25027-0

4. Касу Марцу

Касу Марцу е фирмено ястие от остров Сардиния. Това вид овчи кашкавал с живи личинки на насекоми. Благодарение на личинките мазнините които се съдържат в сиренето, бързо се разпадат, и ястието става много нежно и вкусно.

25028-0

5. Мравки

В Дания може да ви сервират деликатес от салата подправена с охладени  живи мравки. Между другото ястието не е никак евтино и ще ви коства около 300 долара.

25029-0

6. Живи скариди

В Китай и Япония скаридите се сервират на масата живи. Те се пържат на бавен огън и веднага се изяждат, защото ако се забавите с яденето малките животинки може да избягат от чинията. Препоръчително е много добре да се предъвква такава храна, защото скаридите продължават да шават даже и в стомаха.

25030-0

7. Хлебарки

В Америка не са рядкост конкурсите по ядене на най-различни ястия, в това число и не винаги подходящи за ядене. На един такъв конкурс Едуард Арчболд успява да изяде петдесет червея и кофа с гигантски хлебарки.

25031-0

8. Живи змиорки

Живите змиорки са още един деликатес на японската кухня. Тях ги подправят със саке и оцет, а след това се гълтат цели.

25032-0

 :puke: извинете  :(  малко в повече ми дойде темата.

8. Живи змиорки

Живите змиорки са още един деликатес на японската кухня. Тях ги подправят със саке и оцет, а след това се гълтат цели.

(Attachment Link)
Е тука малко прекалиха. Как точно ще налапа змиорка дълга минимум 50 см. Поне толкова е на снимката.

мммм вкушнотия  :vilka:
Бжжж бжжжж бззз...

Супер! Досущ като хищниците. Първо можеш да си поиграеш със жертвата в чинията, а после вече да я изядеш  :biggrin:
Шегувам се  8) 

Когато отсечем и последното дърво, когато отровим и последната капка вода, ще разберем, че парите не стават за ядене!