Автор Маркетингови тарикатлъци

13
8 снимки в темата с малко лют коментар!
Сигурно всеки от вас е чувал за маркетинг. Маркетингът е „наука” за това как по-добре да продаваме стоки/услуги, как повече клиенти да разберат за нас. С две думи маркетинга е умение да продаваш. Разбира се всичко трябва да е законно. Защото до големи печалби може да доведе и измамата, но тя не е маркетинг, а измама и се наказва от закона. Пиша я тая тема защото вчера се сблъсках с поредният маркетингов трик и да ви кажа честно взе да ми писва от такива хитрини. Вчера купих от Джъмбо една игра-подарък за малката. Щерката направи наскоро 5 години и сега се учи да чете. Затова реших да й купя ето тази игра:

27040-0

Кутията е с размери 29 на 23 см и висока около 5 см. Материала от който е изработена е солиден,  твърд и красиво оцветен  картон . Когато човек я държи в ръце усеща, че сякаш стойността на играта е по-висока от цената указана на табелката, в смисъл, че играта отвън изглежда толкова добре, че на човек му се струва, че е евтина.

Вътре има ето такива пъзелчета. Като събереш картинката разбираш на кого приличаш можеш да я прочетеш думата по срички.

27041-0

Ето така изглежда събрания пъзел:

27042-0

Има даже и упътване, на български. Всичко е строго по закон.

27043-0

Ето така изглежда кутията от вътре. Виждате ли пластмасовата форма – тя заема около 50% от обема на кутията. Мислите си че останалите 50% са заети от пъзелите ли? Друг път!

27044-0

Ето сглобени колко място заемат пъзелчетата. Приблизително размера им събрани така на купчинка е куб с размери 8х8х4 см. Останалото е въздух, в случая от слънчева Гърция…

27045-0


На пазара примерно слагат по хубавите плодове и зеленчуци отгоре, а боклуците отдолу и ако не си ги сложиш сам на кантара, покрай хубавите ще сложат и не толкова хубави. Но това е на пазара – там е свободия, така че айде, няма значение. Когато обаче големи фирми и цели корпорации започват да ги правят тия дребни тарикатщини тогава вече наистина се ядосвам. Преди няколко години за пръв път се сблъсках с измамата с големите пакети снакс и то на известни фирми. Измамата е в това, че пакета е супер голям, понякога допълнително напомпан с въздух за да изглежда по-издут, а когато го отвориш вътре една шепа снакс, другото е въздух, под налягане.
Защо тогава не почнат да ги слагат направо в кашони от перални?! Нали това не е измама?! Защото все пак си е измама! И производителя го знае, и търговеца го знае. Засега се ограничават с умерено увеличаване на обема на опаковките за да не е фрапиращо….

27047-0

Край!

аз бих запомнил името на производителя и друг път вече ще имам едно на ум за неговите игри

А добър ден! То тия номера станаха масово явление и вече можеш да ги видиш навсякъде: банки, коли, застраховки, хранителни продукти и т.н.

Гого, за съжаление това е съвременният метод на търговия и печалба! Ако не си свикнал - крайно време е да го направиш  :P
Кака, всичко знае...

Оооо, ами питайте мене за да ви кажа! То това е редовен номер при детските играчки. Наскоро купих също така солидна кутия, на която пише 100 фокуса и вътре би трябвало да е реквизита за стоте фокуса. Като я подарихме на малкия вътре се оказа, че има една "вълшебна пръчка", тесте карти, три дунапренени топчета, три чашки, един изкуствен пръст,  една кърпичка и книжка, ПРОСТО КНИЖКА, в която няма нито една картинка и в нея са описани просто 100 фокуса....

добре развита, красива и важна тема   :up: :biggrin: много ми е интересно, колко струва това чудо на образователното изкуство  :upset: ???