Автор Любовта ще спаси света

12
27215-0

Известният кардиохирург, академик Владимир Андреевич Алмазов има в своя кабинет, в клиниката на Първи медицински институт, стъкленица със сърце потопено в спирт. Всеки студент знае историята на това сърце. В самото начало на 50-те години, когато Алмазов още е бил студент 4 курс на Първи медицински, в клиниката на института приемат младо момиче с остър септичен ендокардит. Това страшно заболяване и сега има голям процент смъртност, а тогава…
Смятали са я за безнадежден случай. Момичето има постоянно температура около четиридесет градуса, сърцето й започва да отказва. Без кой знае какви резултати я преглеждат водещи професори, и разбира се опашка от студенти след тях. Един от тези студенти беше – талантливият и внимателен…
Не, той не предлага революционен метод за лечение на ендокардит, той просто се влюбва – момичето беше много симпатично. Той започва да я посещава всеки ден в болничната стая, носи й цветя. Умиращото момиче също се влюбва в него. И започва постепенно да оздравява.
Те се оженват, имат деца, на своята сребърна сватба канят лекуващите я лекари. А когато след много години тя умира, тя завещава своето сърце на Първи медицински институт. За да помнят – болното сърце се лекува със сърце, което обича.

Обичайте и бъдете обичани.

© q3rh6

27237-0

Владимир Андреевич Алмазов (27 май 1931 — 4 януари 2001)
Wiki
Love comes again...

Чувал съм за много реални случаи в които любовта или просто огромното желание за живот са спасявали безнадежно болни хора  :idea: