Автор 12-те правила на това да бъдеш човек

1
Не опитвайте да сте перфектни. Просто бъдете отличен пример за човешко същество, съветва блогърът Марк. В своите прозрения за живота той изброява 12 основни правила на съществуването ни, които ни правят хора. С много от тях вероятно ще се съгласите, пише "Мениджър Нюз".

2580-0

Те гласят:

1. Растежът изисква болка. Ако бъдем търпеливи и твърди в позицията си някой ден болката ще ни бъде от полза. Тези, способни да успеят в дългосрочен план, са онези, положили твърди основи, върху които да стъпят, изградени от тухлите и камъните, които животът е захвърлил по тях. Затова не се страхувайте да паднете за малко. Защото когато това се случи, ситуацията ще ви предостави възможност да израснете и изградите себе си наново като един много по-невероятен човек, какъвто сте способни да станете.

2. Учим, докато сме живи. Няма етап от живота, който да не съдържа нови и нови уроци и така ще бъде вечно.

3. Има позитивен урок във всяко житейско изживяване. Не забравяйте да признаване и приемате урока си. Особено когато нещата не потъргнат по вашия начин. Ако направите грешка, която ви дърпа назад, или бизнес сделка, или връзката ви не върви, това означава само, че нова възможност стои някъде там и ви чака. И урокът, който тъкмо сте научили, е насочен към нея.

4. Истинската красота живее под кожата. Когато наистина опознаеш някой, по-голямата част от физическите му характеристики изчезват в ума ти. Започваш да се съсредоточаваш в енергията му, да познаваш аромата му и да оценяваш разума му. Виждаш само есенцията на човека, не черупката. Затова не може човек да се влюби във физическата красота. Може да се изкушава от нея, да бъде увлечен от нея, да я иска и да я притежава. Можете да обичате с очите си или с тялото си за известно време, но не и със сърцето си дългосрочно. Затова, когато наистина човек се свърже с вътрешното Аз на другия, несъвършенствата остават без значение.

5. Само ние самите знаем на какво сме истински способни. Освен ако някой не погледне в същността на сърцето ви, или не види колко е голяма страстта ви или не погледне в дълбините на душата ви и не види колко голяма е волята ви, той няма работа да ви казва какво можете или не можете да постигнете.

6. Любовта ни създава щастието. Щастието, което чувстваме, е в директна пропорция спрямо любовта, която даваме. Когато обичаме, подсъзнателно започваме да се стремим да станем по-добри. А когато го правим, всичко около нас става по-добро. В младите години любовта ни е учител. В средната възраст тя е основа, фундамент. На старини извиква спомени за най-прекрасната и неповторима наслада от живота.

7. Получаваме уважение като сме успешни. Респектът не е нещо, което можем да искаме или да манипулираме като казваме каквото хората желаят да чуят. Той се печели със слушане и осъзнаване на чувствата и чертите на другите така, както искаме да го правят с нас. Третирайте всички добре и мило, дори лошите с вас, не защото са такива, а защото вие сте добри.

8. Негативното трови душата. Избягвайте драмата и се фокусирайте върху това, което истински има значение. Животът е налудничаво кратък и времето ни е ценно, затова не го губете в банални проблеми. Освободете се от нещата, които ви тежат. Когато разчистите живота си, бавно ще отговорите на призивите на вътрешния си дух.

9. Здравето е животът ни. Независимо от размера и формата на тялото ви, той е най-великият инструмент, който някога ще притежаваме. Без него няма да сме живи, нали? Как се грижим или не се грижим за тялото си определя невероятно голяма разлика в качеството на живот.

10  Да пуснеш нещо на свобода е част от движението към нещо по-добро. Никога няма да получите това, което истински заслужавате, ако сте прекалено привързани към нещата, от които се предполага, че трябва да се освободите. Понякога обичаме, борим се, учим, продължаваме напред. И всичко това е ок.

11  Този момент е дар. Той е единственото нещо, което ви е гарантирано. Той е истината. Не го пропускайте. Целият ви живот е довел до този момент. Помислете за това за секунда.

12.  Изборите ни проектират живота. Правим ги всеки Божи ден. В тях са залегнали всички наши инструменти и ресурси, за да направим реалност мечтите си. В този смисъл е най-правилно да избираме да бъдем благодарни за това, което имаме, да правим нещо, което ни кара да се усмихваме, да се смеем на глупостта си. Да избираме да прекарваме време с позитивни хора и да бъдем постоянни в преследването на целите си. Отново и отново.

Страхотна тема  :up:. Всеки трябва да я прочете - един, два, три ... колкото трябва пъти, да я разбере и поведе живота си по нова линия  :bravo:. Страхотен избор Ники, вярвам, че и ти се водиш в живота от тези правила  :idea:.


 Негативното трови душата. Избягвайте драмата и се фокусирайте върху това, което истински има значение. Животът е налудничаво кратък и времето ни е ценно, затова не го губете в банални проблеми. Освободете се от нещата, които ви тежат. Когато разчистите живота си, бавно ще отговорите на призивите на вътрешния си дух.
Днес имах тежък ден. Но след, като прочетох темата и най-вече цитата душата ми се освободи. Благодаря за хубавите теми.  :idea: Името на сайта отговаря напълно на информацията и насочеността в него. Продължавайте МОТИВАТОРИ  :bravo: