Автор 15 неочаквани решения за озеленяване

8
29673-0

Не бързайте да изхвърляте старите обувки, играчки и автомобилни гуми! Може би е по-добре просто да ги изкарате в градината и да ги напълните с пръст? В тази тема ви предлагам списък от 18 предмета, които си струва да се използват за оформяне на цветни лехи или за да ви служат като саксии. 15 снимки в продължението:

1. Обувки
Пробийте няколко отвора в подметката и ще получите очарователен контейнер за зеленина! Той идеално ще пасне за растения с малка коренова система, например за сукуленти или треви.

29674-0

2. Велосипед
Нестандартен начин за аранжиране на няколко растения в саксии е използването на ретро велосипед. Няма нужда да променяте нищо по конструкцията на колелото, просто боядисайте стария железен кон с подходяща по цвят аерозолна боя.

29675-0

3. Тапи
В тях прекрасно ще се хванат кактуси-тези растения са доста издръжливи. Просто направете малки отвори с нож и ги напълнете с пръст. След това прикрепете магнити и украсете с тези миниатюрни саксии хладилника!

29676-0

4. Автомобилни гуми
Новите модели гуми понякога се тестват по доста необичаен начин! Но ако проявите малко креативност вие можете да проверите тяхната издръжливост по още един необичаен начин.

29677-0

5. Декоративни фонтани
Старите фонтани сякаш са създадени за очарователни миниатюрни градини. За оформянето им може да използвате мъх, камъчета и всякакви малки градински аксесоари.

29678-0

6. Стара мивка
Колко нестандартно! След такова дизайнерско решение можете да украсявате градината си с каквото ви попадне под ръка… Да-да, и даже с това, за което си помислихте! Белоснежните цветенца създават илюзия за сапунена пяна около чиниите.

29679-0

7. Гевгири
Те са идеални за засаждане на растения, защото вече имат отвори за дренаж! Те идеално подхождат както за навън, така и за помещения. Особено нестандартна идея е да се използват старинни цветни гевгири за макарони.

29680-0

8. Пънчета
Ако преди те само разваляха пейзажа, то сега в качеството си на саксии за цветя те ще изглеждат красиво и естествено. Използвайте длето и чук, за да премахнете средата. След това напълнете отвора с пръст и засаждайте каквито цветя пожелаете!

29681-0

9. Камъни
Има много растения, които растат най-добре в каменисти места. Може би вече сте използвали дребен чакъл за отглеждане на кактуси. А сега се опитайте да създадете своя малка каменна градина.

29682-0

10. Строителни колички
Цветя засадени в такива колички много лесно се поливат. Освен това, при лошо време или застудяване вие можете без проблем да преместите количката с цветята на по-подходящо място.

29683-0

11. Детски камиони и коли
Насладете се на този самосвал! Това ще бъде любимата саксия на вашите малки деца, които ви молеха да не изхвърляте тяхната любима играчка.

29684-0

12. Клетки за птици
Те са с различна форма и размери, затова са подходящи за разнообразни растения. Но най-вече за такива, които могат да се вият или да провисват до земята.

29685-0

13. Полюлей
Това е шикарна идея за оформяне на вътрешни дворчета и за украса на дървета. Тук отново трябва да се използват каскадни и виещи се растения.

29686-0


14. Газобетонни блокчета
В тези строителни материали даже нищо не трябва да се променя или дооправя – отворите са готови за засаждане на растения. Дайте воля на своята фантазия-подреждайте от блокчетата различни конструкции и стени, прикрепвайте ги към готови дизайнерски елементи.

29687-0

15. Стол
Просто махнете седалката по такъв начин, че в отвора да може да се закрепи саксия за цветя.

29688-0

Край  :P

Браво  :bravo:  Свежи пролетни идеи!