Автор С такова кученце не е страшно да се разхождаш нощем

0
1 снимка:
Тибетски мастиф - Най-голямото и най-скъпо куче в света, теглото 112 кг.

8321-0

Това не е ли монтаж  :upset:??? Помислих, че е мечка! Според мен има нещо нередевно в тази снимка  :dont:

Това не е ли монтаж  :upset:??? Помислих, че е мечка! Според мен има нещо нередевно в тази снимка  :dont:
Да така е - кучето е в преден план. Иначе са едни от най-едрите породи кучета. Мъжките достигат около 90кг и височина около 70см. Нарича се още тибетски дог. Ето още няколко снимки на тибетски мастиф...

8415-0

Много са милички, само за гушкане. :P Чувала съм, че са много чистоплътни, спокойни и дружелюбни животни.
Преди около година четох, че най-скъпото куче от тази порода е било продадено за 945 8557-0000 паунда. Мисля, че се казваше Хонг Донг и беше купено от бизнесмен мултимилионер от Северен Китай. Тези кученца предизвикват голям интерес, защото се смята, че са свещени животни и благославят стопаните си със здраве и сигурност. Другата причина е, че високата цена е символ на социален статус в Китай.....
Когато отсечем и последното дърво, когато отровим и последната капка вода, ще разберем, че парите не стават за ядене!

Пропуснах да кажа, че най-скъпите кучета от тази порода са с червена козина - червеното е символ на късмет в Китай.
Ето и малчугани от същата порода...
8559-0
Когато отсечем и последното дърво, когато отровим и последната капка вода, ще разберем, че парите не стават за ядене!

Бахти кучето. За нормалните кучета трябва да си носиш кесийка и лопатка, а за това? Чувал и права лопата?!  :gigi:
Спрях тревата, сега с мен даже котката не разговаря.