Автор Как се публикуват снимки/картинки

На Мотиватори публикуването на снимки и картинки става единствено и само чрез Upload или така нареченото "качване". Тъй като сайта ни е със самодейна насоченост това е начин да улесним нашите потребители при качването на картинки от собствения компютър избягвайки посредническата роля на интернет сървъри от рода на Imageshack, TinyPic и други. Също така това е гаранция, че вашите картинки и снимки ще са живи докато и сайта е на линия (а това ще е за минимум 100 години).

Така, нека да започнем:

1. Прозореца за публикуването на ново мнение във форума или новина за главната страница изглежда по един и същ начин. Това е стандартен прозорец с BBC бутони за форматиране на текста (да като на Word) и бяло поле за самия текст. След като стигнем до мястото където искаме да разположим нашата картинка натискаме бутона показан на картинката по-долу:

18957-0

Love comes again...

В зависимост от браузъра, който ползвате това поле може да изглежда по различен начин:

18959-0

или по подобен начин...

Love comes again...

Да приемем, че сме стигнали до момента където искаме да се разположи нашата картинка. Преминаваме на следващ ред (Enter) и натискаме бутона за прикачане (Browse, Choose File или преведен на БГ - Избери Файл). Избираме картинка от своя компютър, която предварително сме смъкнали от интернет или от своя телефон/фотоапарат и т.н. Потвърждаваме с ОК и веднага след това в полето с нашия текст се появява нов таг (attachimg=1). Появяването на този таг показва, че там ще бъде нашата картинка. Ако мястото на картинката не ви харесва, може просто копирайки и местейки таг-а да изберете друго място във вашето съобщение.

ВАЖНО: В едно съобщение може да се прикачи само една картинка! Позволените формати са: gif и jpg. Максималния размер на картинката не трябва да надвишава 500kb. Ако размера е по-голям трябва да я намалите! Конвертирането и компресирането на картинки може да правите с помоща на програми като IrfanView: http://irfanview.com/
Също така ако работите с Windows 7 може да преоразмерявате в Paint, ето ръководство.
Ако новината ви ще съдържа повече от една картинка, то в първото съобщение указвате общия брой на всички картинки и добавянето им става с отговор към първото съобщение.


След появата на тага и завършването на съобщението може да натиснете или бутон 3 (Предварителен преглед) или бутон 4 (Публикувай).

233-0
Love comes again...

Ако натиснете "Предварителен преглед" екрана ви ще изглежда горе долу така:

234-0

Картинката ще се визуализира чак след като натиснете бутона публикувай. За сега тя е представена само във вид на бял квадрат.
Love comes again...

И .... гранде финале: След като натиснете бутона публикувай, резултата би трябвало да изглежда така:

235-0
Love comes again...

Благодаря ти Kregor  за подробното и ясно ръководство за побликуването на картинките. Много е готино, че сте описали детайлно, действията при работа в този мултиблог. Това изключително улеснява използването, публикуването и писането в сайта. Пожелавам ви искрени успехи. На добър час  :-* :-*  :-*
1328-0
Почвам да се притеснявам ;D ;D ;D
Love comes again...