Автор Торнадо в Оклахома (снимки + видео)

0
В продължение на тази тема.

9 снимки, 4 видео, текст

Мощно торнадо в американския щат Оклахома причини смъртта на повече от 50 човека, 20 от които деца.
Количеството на жертвите може да нарасне, тъй като не всички разрушения са разчистени.

9095-0


Американските масмедии съобщават за огромни разрушения, причинени от стихията (за последните два дена през щата са минали повече от 20 торнадота).
Значителна част от хората са успели да се скрият на безопасни места и убежища благодарение  на предупрежденията на метеорологичните служби.

9096-0

!


Независимо от това числото на загиналите е голямо – потвърдена е смъртта на 51 човека, съобщават агенциите. Голяма част от жертвите са деца – 20, най-малко седем от тях по данни на CNN са ученици от началното училище Плаза Тауър в град Мур. Общо 75 ученика и студента са били вътре в сградата по време на бурята. По данни на  Би-Би-Си, училището е разрушено до основи.

9098-0
В болниците има стотици ранени, голяма част от тях също са деца. Град Мур с население 55 хиляди човека поема основния удар на стихията. В болниците има над 230 пострадали, някои от тях в критично състояние.Много доброволци и служители на националната гвардия са се включили в разчистването на разрушенията.
В 16 окръга на щата е обявено извънредно положение. Президента Обама обеща да задели федерална помощ за възстановяване на пострадалите населени места.

9101-0
9103-0

Синоптиците предупреждават за вероятност от нови смерчове в Оклахома.

ето една и от мен, прословутите американски квартали с къщички и дворче:

9105-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...