Автор Уикенд в Априлци - част 2

2
Здравейте Мотиватори! Силно се надявам, че разходката в Априлци – 1,  ви е харесала, така че започвам да пиша част втора.
Това е втората табела...

30 снимки и пояснения

9955-0

Както виждате ясно, предупреждението за „свободно разхождащи се” Мецани е доста натрапчиво... но ние сме твърдо решили до стигнем до Видимското пръскало, така, че продължаваме смело напред  :old:

Симпатична указателна табела... Направи ми много приятно впечатление, че въпреки натовареният трафик от туристи, пътеката беше много чиста  :bravo:

9956-0

Много странно образувание, резултат от човешка ръка. Не можахме да си обясним неговото предназначение на отсрещния бряг (силно казано) на реката.

9957-0

Още една много красива табела указваща, че де намираме в централен Балкан. Въпреки очиизваждащата табела за забрана на автомобили, имаше „кретен туристи”, които метнати на разни джипки, се катереха по пътя. Не знам до кога, ще бъде пълно с такива в България. Трябва да сме по-непримирими!

9958-0

Ето една мноооого образователна табела за значението и големината на природен парк централен Балкан. Отново се убеждаваме, че имаме страхотна природа и забележителности, но много, ама много малко ги популяризираме  :dont:.

9959-0


Малко снимки от реката... много жалко, че не мога да предам ромоленето и чистотата на въздуха... трябва да го усетите на място.

9961-0


В далечината връх Мара гидик

9963-0

Мечешката чешма. Явно тук водят мечките на водопой... хи,хи,хи. Добре, че ги бяnа прибрали вече... иначе не знам.

9964-0

Е те тая табела мисля, че всеки турист в планината трябва да знае наизуст – какво да правим, като срещнем мечка!!! (дано се чете)

9965-0

Огън против мечки... :biggrin:

9966-0

Столова на мечки... :vilka:

9967-0

Според времето - дали вали или е слънчево... :smile:

9968-0

Пътя продължава нагоре. Все още прехода е песен...

9969-0

Много интересни скали. Скалните пластове бяха разположени почти вертикално. Представих си как преди милиони години земята се е надигнала и е застинала в това положение  :old:

9970-0Малко информация за царя на небето – скалният орел и неговият побратим Царския или Кръстат орел, изключително красива и величествена птица, вписан като защитен вид в Червената книга на природата.

9972-0


Още малко природни красоти: пчеличка, цъфнало ябълково дърво, място за отдих...

9974-0Ха, познайте, какво е това...

9977-0

оградата зад която държат мечките бе хора,  :biggrin: :biggrin: :biggrin:

Ето я и предупредителната табела... :dont:

9978-0

Ето още снимки на реката. Просто не се удържах да я щракам, снимка, след снимка, след снимка...Реката се пресича от приказни дървени мостчета, където движението става по един, понеже люлеенето става заплашително.

9979-0

9984-0

Оказа се, че съм щракала, щракала и не мога да ви лиша от нито една от снимките които ми харесват, така че очаквайте продължение... :P