Автор Живота е справедлив само към негрите

1
10026-0

Почти две денонощия нигериеца Okene Harrison, готвач на влекача Jascon 4, седя в своята каюта на масата надявайки се че ще се случи чудо. Или дявол знае на какво може да се надява човек намиращ се във въздушен мехур на неизвестна дълбочина в Атлантическия океан.

Вие няма да повярвате, но чудото се случва!


Тази трагедия се разиграва преди две седмици на 26 май, на 30 км. от бреговете на Нигерия. Влекача Jascon 4 дърпа след себе си танкер към пристанището, както мравка дърпа гъсеница. Съвсем неочаквано метеорологичните условия се влошават, в един момент Jascon 4 се преобръща, започва да се пълни с вода и да потъва към дъното.
До дъното обаче не стига, тъй като увисва на дълбочина около 30 метра на въжето с което буксира танкера.

Призива за помощ «Mayday» приема кораб на южно африканските професионални водолази, който минава недалеч от мястото на катастрофата, осъществявайки своята експедиция покрай западните брегове на Африка.
Пристигайки на място екипа водолази започва претърсване и издига на повърхността телата на 10 от общо 12 моряка. Двама биват обявени като безследно изчезнали.
След два дена когато времето се оправя, водолазите се връщат на Jascon — за да потърсят по-обстойно телата на останалите двама моряци…

Представете си - вие плувате в затънал преди два дена кораб, търсите тела на удавили се моряци и изведнъж срещу вас изкача жив и побъркан от щастие нигериец.
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Оказва се, корабокрушението го заварва в собствената му каюта - той тъкмо се е събудил и се облича. При потъването на кораба точно в това място се образува въздушен мехур, в който той остава на дълбочина 30 метра. За да не се вдърви от студ и да загине от хипотермия той се качва на малка масичка в каютата и на нея седи почти две денонощия. Когато водолазите идват на влекача за първи път, той се опитва да им привлече вниманието, но неуспешно. Затова, виждайки светлината на фенерите втория път, той без да се замисля се хвърля във водата.

Водолазите му домъкват водолазен шлем и го поместват в "камбаната".
Ето такава:

10027-0

В тази камбана той проседява още два дена за да мине необходимите декомпресионни процедури, след това, най-накрая го издигат на повърхността и го пращат в болница.
Ей такава интересна история....

Източник
Линк към страницата във Фейсбук, където има коментари от учасниците в тази история
Още един линк на английски
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Егати късметлията  :idea:. Това, ако не е чудо здраве му кажи.

Егати късметлията  :idea:. Това, ако не е чудо здраве му кажи.
А представяш ли си каква психика, трябва да имаш за да не изкрейзиш след, като си видял, че водолазите си отиват... :sm_biggrin: