Автор Десетте най-агресивни породи кучета

4
Всяко куче е способно да ви ухапе. Това е факт. Независимо от това вероятността да бъдете ухапани от някои породи кучета е значително по-висока отколкото от други породи. Може би ще се изненадате, но най-агресивните породи кучета не винаги са и най-опасните. Даже още повече - най-опасните породи кучета са по-малко агресивни. По-долу ви предлагам рейтинг на ТОП 10 най-агресивни кучешки породи в света.

10268-0

10 снимки в продължението:
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

1. Дакел
Изненада! Наскоро проведено изследване показва, че тази малка порода кучета е призната за най-агресивна в света. И независимо от това, че един дакел колкото и да ви хапе не може сериозно да ви навреди, този малък звяр е известен със своята непоносимост към чужди хора. Оказва се че един от пет дакела поне веднъж през живота си е нахапал непознат човек, а един от 12 - е нападнал собствения си стопанин.

10269-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

2. Чихуахуа
На второ място се намира още една порода, която едва ли някой възприема сериозно. Когато говорим за агресивност малко кучета превъзхождат чихуахуа. Много по-голяма вероятност има да бъдете ухапан от  чихуахуа, отколкото от доберман!

10270-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

3. Джак Ръсел териер
Малките породи компенсират своя размер със агресивност. Трета в списъка на агресивните кучета става още една дребна порода, а не питбул или булдог. Джак Ръсел териер е териер....и това обеснява всичко: териерите вобще необичат грубо отношение към тях и отчаяно ще се съпротивляват. Затова следете децата, които понякога играят достатъчно грубо със своите четириноги проятели.

10271-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

4. Ризеншнауцер
Освен, че  ризеншнауцерите са агресивни (особенно към други кучета, но и към непознати хора също), те са и достатъчно едри кучета, което ги прави два пъти по-опасни от споменатите по горе породи! Освен това тази порода изисква и дресировка и съответствено по-различно отношение и контрол. Заради свояите големи размери и силен лай, ризеншнауцерите се смятат за добри кучета - пазачи.

10272-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

5. Ротвейлер
Ротвейлера е една от най-популярните породи в света. Тези кучета са наистина удивителни. Обаче трябва да се има предвид, че ротвайлера може да е агресивен към други кучета и взимайки предвид неговата сила това понякога може да доведе до неприятни последствия. Освен това ротвайлера отчаяно защитава своя стопанин и това може да се прояви като агресия към непознати, ако кучето почуства, че неговия стопанин е в опасност.

10273-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

6. Чау-чау
Чау-чау изглеждат привлекателно и мило. Но това съвсем не е така. Възрастният чау-чау не се отнася към кучетата, на които може да се довериш, особенно когато става дума за деца или непознати хора: те са много раздразнителни и своето право на храна доказват с агресивност. Освен това те по природа са защитници и не позволяват на никого да се доближи до своя стопанин или до своята територия. Вие сигурно сте изненадани, че чау-чау е в този списък, но истината е такава, че тази порода кучета е една от най-агресивните в света.

10274-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

7. Питбул
Докато поклонниците на тази порода я хвалят с нейния мек и дружелюбен характер, никой не може да отрече, че питбулите все пак имат доста агресивен инстинкт. Питбула може да бъде семейно неагресивно куче, но по отношение към други кучета и непознати хора проявява силна агресия. Счита се че тази порода може да отличава приятели от врагове, обаче дребни животни (котки и зайци) за питбула са плячка и за това не трябва да се забравя. Ако вие сте опитен кинолог и сте решили да си вземета такава порода куче, то вие ще бъдете приятно изненадани.

10275-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

8. Папийон
Това декоративно и стилно кученце на практика хапе доста силно! Папийоните са особенно агресивни към деца, защото много бързо се изнервят и не търпят да бъдат тормозени. Освен това папийоните имат силно развито чувство за собственост и активно защитават своите стопани, което може да доведе до атака към странични хора.

10276-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

9. Кокер шпаньол
Кокерите се отнасят към категорията на най-любимите семейни, домашни кучета. Те не лошо защитават своите стопани, но не така силно, че да бъдат наречени агресивни. Но все пак те са в ТОП 10 благодарение на свое генетично заболяване: някои кучета от тази порода са склонни да развият «яростен синдром». Това заболяване е доста опасно и води до внезапни атаки на кучето към своя стопанин. Ако бъде диагностицирано такова заболяване при шпаньола, за съжаление единствения изход е кучето да бъде умъртвено.

10277-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

10 Доберман-пинчер
Добермана има незаслужена лоша репутация, но в последно време този образ малко по малко се стопява защото доста хора си взимат такова куче за домашен любимец. ПОради тази причина неговата роля на куче-пазач започва да отстъпва на заден план. Но независимо от това доберманите не напразно дълго време са се използвали за кучета - пазачи. Доберманите са добри защитници на своите стопани и инстинктивно разбират кога техния стопанин наистина е в опсност. Доберманите могат да проявят агресия към други кучета или хора, така че трябва да се внимава с тях.

10278-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

8. Папийон

Не е за вярване че това подобие на куче  :biggrin: пале е влязло в тази класация !
Кака, всичко знае...

  • default avatar
  • Гост
мом4е върви се гръмни нищо не си писал за кавказките овчарки    сложил си тук някакви мастии а хората искат да видят истински пазачи

Егати, дакела се оказа най-свиреп! :( Вярно, че е изненада!  :upset:
Цяла седмица чакаме петък, цяла година чакаме лятото и цял живот чакаме да сме щастливи!
Обичай всички, доверявай се на малцина, не навреждай на никого.Всеки има право да прахоса живота си както реши!