Автор Котки - мишки

0
Котката си хвана мишка. Тъй като котката не е гладна тя не гледа на своята жертва като на източник за препитание. Тя гледа на нея като на източник за развлечение. И ето разиграва се драма - абсолютно всемогъщото същество (от гледна точка на мишката) отлага убийството на своята жертва за да я използва за развлечение...

9 снимки

Мишката не мисли за спасение. Тя поставя пред себе си прости и сравнително реални цели - да намери място на което да си почине. Но котката не и позволява да си почива. Каква почивка, нали забавата е в своя разгар.

1187-0

Котака подгонва мишката и я изкарва на открито пространство. "Искаш да си почиваш - почивай си пред мен. Но за малко. Аз ще ти напомням с лапи кога да спираш да си почиваш". Мишката вече се е смирила със своята участ. Тя не бяга, докато котката не я побутне с лапа, напомняйки за себе си. Даже отдалече се вижда колко силно бие сърцето на малкото мишле.

1189-0

Котарака се прави, че дава шанс на малкото мишле. Той го пуска на малко по-далечно разстояние, обръща глава на друга страна и се прави че вече не му е интересно. Но мишката вече знае, че няма накъде да се бяга. Свива се на кълбо и се опитва да си поеме дъх и да набере сили. Мишлето май се досеща, че ще е живо докато има сили да развлича "всемогъщото същество".

1191-0

Шансове за спасение няма. Мишлето повече няма сили да играе. Котарака отново му дава почивка. Но между своите лапи. На него му харесва да контролира ситуацията.

1193-0

Мишката прави отчаян опит да избяга. Котката за пореден път доказва колко са безсмислени тези опити. Но тези опити все пак се поощряват, нали те са част от забавата.

1195-0

За това мишлето за награда получава още няколко секунди почивка - под надзор. Мишлето не се чувства добре когато е на открито пространство. Но за съжаление няма голям избор.

1197-0

Мишките са вредни същества от гледна точка на човек. Те разнасят инфекции и вредят на селското стопанство. Нанасят вреда и на запасите от продоволствие.А котката е полезно същество. Но моите симпатии са изцяло на страната на мишлето. Защото тази ситуация за котката е развлечение, а за мишлето въпрос на живот и смърт. Целия този момент за него е момент на ужас и отчаяние. То е живо докато има сили да прави опити да избяга.

1199-0

Но силите стават все по-малко и по-малко. И това започва да ядосва котарака. Ударите с лапи стават все по-силни, а мишлето съвсем се измори. Свито на малко кълбенце то с безразлично отчаяние очаква края на играта. Котката започва да се разочарова. И това разочарование грози смърт на живата играчка.

1203-0

Понякога има нужда от шанс. Истински шанс, а не лицемерен, "подарен" от подиграващото се над теб "всемогъщо същество". И когато мишлето е вече абсолютно сигурно, че всичко е свършено, такъв шанс идва. Всемогъщо същество не е това, което може да отнеме живот. Истинското всемогъщо същество - може да ти го подари. Да те изтръгне от лапите на смърта и да ти даде още един шанс.

Бягай мишле. Ние с котката сме в един отбор, но аз все пак ти подарявам шанс. Котарака няма да ме разбере, на него не може да му стане ясно, колко важно е понякога, когато ти си сигурен, че всичко е загубено, ненадейно от някъде да се появи ръка и да те спаси от лапите на смърта!

1205-0

чудя се има ли човек право да се намесва във подребата на природните закони. Котките ловят мишки, не мишките котки... Това са правилата на играта!

Време е за обяд...1344-0
Когато отсечем и последното дърво, когато отровим и последната капка вода, ще разберем, че парите не стават за ядене!

И един мил котак, който позволява да му се качат на главата....буквално1345-0
Когато отсечем и последното дърво, когато отровим и последната капка вода, ще разберем, че парите не стават за ядене!