Автор Честит празник братя СЛАВЯНИ!

0
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БРАТЯ СЛАВЯНИ!!!
На 25 юни в цял свят се празнува деня на дружбата и единението на славяните. В целия свят славянската нация наброява около 270 милиона човека.

10750-0

Славяните имат много богата и разнообразна култура. Ние трябва да се гордеем с нея и да я демонстрираме на други народи. За съжаление много неща вече сме забравили. След дълги години на  «студена война» на славяните беше насаждана западната култура и много от нас забравиха своето истинско произхождение. За да се върне на славяните тяхната минала слава на една от най-развитите и културни нации в размките на този празник в различни страни се провеждат културни мероприятия, имащи за цел да ни демонстрират културата и традициите на нашите прадеди.
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

В този ден всички славяни по света си спомнят за своя произход и корени. Най-популярен е този празник в три славянски държави. Това са Русия, Украйна и Белорусия. В рамките на празника се провеждат мероприятия насочени за развитие на приятелски взаимотношения между тези страни. Това е народен празник, но той се отбелязва и от държавните глави на тези държави. В този ден те се обръщат с поздравления към своя народ, желаейки мир и добро. Напомнят за културните традиции и обичаи на народа, които много често са общи за руснаци, украинци и белоруси. Обаче освен тези нации към славяните се отнасят още и поляци, чехи, словаци, кашуби, лужишки сърби, българи, сърби, хървати, боснийци, черногорци, русини и други. Взети заедно всички тези нации съставят поголямата част от населението на Европа.

10751-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Незнаех, че има такъв празник. Порових малко в интернет и наистина на няколко места става дума за него, но това са предимно руски източници. Независимо от това се радвам, че има такъв, дано да стане по-популярен и да сплоти нашите народи, които в момента са всичко друго, но не и сплотени.
Наздраве!  :beer:

И аз незнаех че има такъв празник - да ни е честит, наздраве на всички празнуващи!  :alkash:  :smile:

За пръв път чувам за такъв празник, но "наздраве" като сте казали :beer:
Когато отсечем и последното дърво, когато отровим и последната капка вода, ще разберем, че парите не стават за ядене!