Автор Жертви на ипотечната криза в Испания превзеха банка

0
Иконимическата криза принуждава жителите на Испания към необикновенни форми на протест. Преди няколко дена представители на социалното движение «Платформа на ипотечните жертви» (исп. Plataforma de Afectados por la Hipoteca;) окупираха отделение на една от банките в Барселона. Многократните случаи на изселване заради неплатени ипотечни кредите са довели до извършаването на тази акция.

11 снимки:

1350-0

Протестиращите искат да бъде сложен край на безчовечното отношение на банките при събиране на дългове.

1351-0

След като испанския пазар на недвижими имоти се срути през 2008 година, около 350 хиляди семейства бяха изселени от техните домове заради забавени плащания на месечни вноски по ипотеката. (AP Photo/Emilio Morenatti)

1352-0

Принудителното изселване стана наистина тежка драма за Испания. (AP Photo/Emilio Morenatti)

1353-0

Страната много тежко преживява кризата, в резултат на която има масова безработица – нейното ниво достига 26% (AP Photo/Emilio Morenatti)

1354-0

На всякъде е облепено със стикери, на пода има купчини боклуци… Не им е лесно на работещите в банката. Но и на хората не им се иска да спят на улицата. (AP Photo/Emilio Morenatti)

1355-0

По официални данни, от началото на кризата испанските съдилища са приели повече от 400 хиляди постановления за принудително изселване на хора от техните домове, които не са в състояние да изплащат дълговете си по ипотечните заеми.(AP Photo/Emilio Morenatti)

1356-0