Автор Полицията в САЩ застреля 95-годишен мъж!

0
12573-0

По информация на Chicago Tribune, в щата Илинойс полицаи от упор разстрелват с пушка помпа 95-годишен мъж, пациент на дома за престарели хора, след като мъжа се отказва да се подчини на техните заповеди.
95-годишния американец Джон Варна живеел в дома за престарели хора Victory Center град Парк Форест. В събота служители на центъра се опитват да изпратят мъжа в болница за принудително лечение. Мъжа оказва съпротива, въоръжен с остри метални предмети.
Персонала на клиниката се опитва самостоятелно да укроти стареца, но в последствие се взима решение да се извика полиция. Когато полицаите пристигат във Victory Center, те заварват стария човек въоръжен с дълга метална пръчка и желязна обувалка. Офицерите молят разбунтувалия се дядо да хвърли опасните предмети на земята, но той не се подчинява. Като допълнение към и без това изострената ситуация мистър Варна взима и дълъг кухненски нож за месо. Без да обръща внимание на призивите на полицията той продължава да заплашва персонала с ножа и другите остри предмети. Правоохранителните органи прилагат електрошок, но това не помага, стареца продължава своето настъпление. Тогава полицаите го застрелват от упор с помощта на пушка – помпа. В последствие се разбира, че полицаите са се целили точно в гърдите на човека.
Докато возят ранения човек към болницата той все още е бил в съзнание и даже е разговарял – пише източника. След няколко часа Варна умира от вътрешен кръвоизлив в областта на стомаха.
Съседи на загиналия смятат, че предприетите мерки от полицаите са били крайно жестоки. Според тях мъжа е можело да бъде разоръжен и с мирни способи. Полицията на щата Илинойс в момента разследва случая.

Една картинка в добавка, като мой личен коментар:

12574-0

Откачена полицейска държава :dont:. Иначе е НАЙ-ГОЛЕМИЯ борец за свобода и Демокрция  :cranky:

Каубои шибани
Отнеми на народа неговата история - и след едно поколение той ще се превърне в тълпа, а след още едно поколение ще можеш да го управляваш като стадо.

Просто страхливци...
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Абе нещо не ми се вързва? Приложили на дядка на 95 години електрошок и той продължил да се бие  :cranky:. Дрън, дрън някъде нещо куца  :old:. Определено!!!