Автор Преди 14 години НАТО започна бомбардировките над Югославия

0
Точно преди 14 години, на 24 март 1999 година започна открита агресия на страните членки на НАТО срещу Югославия. В същия този ден военно въздушните сили на САЩ, Италия, Германия, Холандия и други страни от алианса на НАТО започнаха бомбардировки. Под техните удари попаднаха много градове, включително Белград, Подгорица, Нови-Сад, Приштина. Силите на НАТО имаха техническо, числено и политическо превъзходство. В резултат на тези удари загинаха не по-малко от 400 военни и полицаи, а също така около 500 мирни граждани.

1443-0
Бжжж бжжжж бззз...

Много страшна дата за Югославия. както винаги САЩ са най-големите "миротворци".  каква ли беше истинската причина да се намесят така "мирно" в тази част на Европа :upset:

Малко стара тема, но да ти отговоря все пак. Причината е от проста по-проста, от древна, по-древна и тя е: разделяй и владей! След освободителните бомбардировки над Югославия дойде и нейния разпад. Някога Югославия беше фактор, славянска православна държава един от най-верните руски съюзници в Европа. Днес нея я няма. Удара беше направен в много добре подбран момент, когато самата Русия беше на колене и пред разпад, под управлението на алкохолика идиот - Елцин.
Абсолютно съм уверен, че в момента, при сегашното управление на Русия това е невъзможно да се случи с неин съюзник!
Бжжж бжжжж бззз...