Автор Безкракия покорител на Еверест!

0
Който си мисли, че живота приключва ако на човек му бъдат ампутирани и двата крака нека веднага да си посипе главата с пепел и публично да си признае, че не е бил прав. Защото на 15 май 2006 година се случи световно събитие – алпиниста без крака Марк Инглис покори Еверест! 
Двадесет и три години преди това Марк Инглис (Mark Inglis) губи и двата си крака след изкачване на връх Маунт-кук, най-високия връх в Нова Зеландия. По време на буря, която го заварва неподготвен, части от краката му замръзват до такава степен, че се налага тяхната ампутация. Тогава той си мисли, че мечтата му да покори Еверест вече никога няма да може да се сбъдне. Но след дълги и упорити тренировки той не само се връща към алпинизма, но и покорява най-високия връх на света.

В нормалния си живот Марк се занимава с производство на вино и възпитание на децата си (общо три броя). А хобито му е алпинизма. Освен Еверест, през 2004 година той покорява и тибетската планина Cho Oyu, височина 8201 м.

8 снимки в продължението:

13933-0


Краката на героя алпинист са ампутирани малко под колената. По време на изкачване той използва специални версии на изкуствени крака, адаптирани за лед и скали.

13934-0невероятно  :bravo:. Още едно доказателство за силата на човешкият дух  :idea:

Невероятен дух  :pray: Когато човек се стреми с цялото си сърце и душо към нещо, то винаги става  :old:

Браво  :bravo: :bravo: :bravo:. Невероятно - пичагата си е гонил мечтата до ДУПКА  :idea: