Автор Най-скъпата дървена къща в света (9 снимки)

3
14182-0

8 снимки в продължението:

Yellowstone Club е единствения в света затворен скиорски и голф – клуб за милиардери, намира се в югозападната част на щата Монтана и има площ 5,5 хиляди хектара. 
Един от членовете на клуба е основателя на Microsoft - Бил Гейтс. Всички сгради в Yellowstone Club  са луксозни дървени вили. Цените на резиденциите на територията на курорта варира от  $5  до $16 милиона. Историята на Yellowstone Club започва през 1999 година. Основатели са Тим Бликсет и жена му Едра, които се занимават с дърводобив. През 1991 година Тим Бликсет заплаща 19 милиона долара за парцел с размери 56 хектара недалеч от Йелоустонския национален парк. След това милиардера заменя участъка за 5,5 хиляди хектара в Монтана където и бива построен Yellowstone Club, и ред други обекти. Тук е разположена и най-скъпата къща в света – имението на самия Тим Бликсет, което той оценява на $167 милиона. В тази цена също така влиза частно игрище за голф и проектирана от самия Бликсет ски писта, до която се стига със специален подемник във вид на гондола.

Къде ги видя тоя 167млн долара :cranky:. Тия "хамериканци" все повече, окачат  :mad:

Еххх, точно като за мен....Как ми се иска да се гушна до някого пред каминката :wub:
Когато отсечем и последното дърво, когато отровим и последната капка вода, ще разберем, че парите не стават за ядене!

Точно в моя стил! Обичам дърво и глина, но и аз мисля, че са се изхвърлили с цената от снобарство. Човек може да направи и по-красива къща с много по-малко пари. Явно парцелите на това място са наистина скъпи - нямам друго обяснение. :idea:
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Къщата ми хареса и на мен, но тази цена -  "според него струва 167 млн долара" си е абсолютно малоумие :mad: :cranky: и какво значи "парцелите са наистина скъпи" - кой определя цената им  :cranky: - не този който продава, а този който ЕВЕНТУАЛНО би купил  :old: