Автор Някой да препоръча туристическа раница.

Здравейте приятели. Сериозно съм се замислил каква раница да си купя. Както знаете миналото лято ходих на рилските езера и независимо от големия калабалък ми хареса. Но там беше за един ден, аз имам една малка раница и тя ми свърши работа. Но сега вече става дума за три нощувки по хижи. Та решил съм сериозно да си купя една хубава раница за няколко дневни преходи около 60-70 литра. Някой може ли да препоръча нещо? Ще се радвам на всякакви съвети  :smile:

Това твое намерение е много добро  :up: за съжаление аз от години имам желание да ходя по походи, но все не намирам време. Ще питам един приятел - запален планинар и ще ти пиша  :idea:

Разгледай тук
Отнеми на народа неговата история - и след едно поколение той ще се превърне в тълпа, а след още едно поколение ще можеш да го управляваш като стадо.

Разгледай тук

Този онлайн магазин го разгледах, но основния проблем е че незнам какво да гледам, какво е важно за една раница. Само за обема си мисля че трябва да е около 60 литра. Доколкото разбирам най-разпространени в България са раниците на Ташев - защото са български, но дали наистина си заслужават????

За раниците на Ташев съм чувал, че за цената си са супер, но дали е така незнам.

И аз съм чувал за раниците на Ташев хубави неща. Взимай Ташев - избери българското!  :D

Голямо чудене падна покрай тази раница. Но най-накрая купих! Отидох в магазина и си бях избрал предварително да питам за два модела на Ташев. Обаче там като ме посрещна продавача и като почна да ми пълни главата с информация, че от една та на друга и накрая взех трета  :biggrin:
За сега нищо не мога да кажа за нея, марката е Пингвин, чешка, красива, 60 литра. Ще видим като се върна вече ще имам поглед. Намерих едно рекламно клипче за нея в интернет, ето:


Ей, Гого - докато ти върна инфо от моя приятел ти си се снабдил  :P между другото той също препоръча ташевските ...

Ей, Гого - докато ти върна инфо от моя приятел ти си се снабдил  :P между другото той също препоръча ташевските ...

Ще си призная, че малко все пак се чувствам прецакан. Първо си бях избрал една раница марка Ванго, мисля бяха английски. Много ми хареса като разположение на джобове и че има вграден дъждобран и т.н. После четох, четох и разбрах, че много е важен материала от който е изработена раницата. И се оказа, че има модели на Ташев, които са изработени от някакъв много як материал наречен Cordura. А Вангото се оказа, че е от полиестер, което било най-евтиното решение и с две думи размислих за Вангото. И като отидох в магазина, оня като почна да ме омагьосва и си тръгнах с тая раница. Прибирам се вкъщи - чета - 100% полиестер :faceoff:
Ама айде, ще видим, може пък да излезе че е здрава  :upset:

Ехооо, много поздрави от хижа Амбарица! Обхват на GSM-a няма, но има безплатен интернет.

Ехооооо, Гогоооо  :biggrin: Върна ли се бе човек от К2  :biggrin:. Казвай кво стана с раницата - здрав ли е все още полиестера или ти си носи само бално костюмче в нея да не се скъса  :D сподели как изкара  :up:

Раницата издържа и в крайна сметка не съжалявам, че взех нея. Довечера ще направя фотопътешествието. А ти нали каза, че също ще публикуваш нещо? Или не беше ти  :upset:

На Swiss раниците са много добри !

Добър ден!  :smile:

Планинар съм до толкова, че всяко лято обичам да ходя по нашите планини за по 4-5 дена и да изкачвам различни върхове. Винаги преходите ни са за по един ден (качваме върховете и късният следобед обратно в хотела) и не се налага да опъваме палатки/лагери или да носим тежката артилерия от тигани, тенджери и всяква друга посуда. Помощни средства като щеки поне на този етап не са ми необходими.  :smile:

Преди няколко дена намерих следният сайт и там отрих разнообразие от раници. Насочих се към раници 60L-75L в обем. (Предполагам, че за планинска дейност близка до гореописаната, такъв обем е напълно достатъчен.) Спрях се на следните модели.

 

1) Цък

2) Цък

3) Цък

4) Цък

5) Цък

Много бих бил радостен и благодарен, ако споделите вашите мнения за възможното качество на тези китайски изделия. Виждам, материалът е Найлон и Полиестер, което леко ме пристеснява.

Разбира се, на драго сърце бих приел всякакви други съвети за марки раници!  :smile:

Предварително благодаря за отделеното внимание и време!

С Поздрави!

Борис Георгиев