Автор Ще успеят ли САЩ да разрушат Русия за да запазят хегемонията на долара?

Като ги почнете едни такива умни теми. Каквото ще стане - ще стане и т'ва е. Сайта е мотиватори, а не политизатори  :sm_biggrin:

 • default avatar
 • Гост
Всеки който стъпи на РУСКА земя е ял бой

Всеки който стъпи на РУСКА земя е ял бой

Една картинка по темата

24999-0
Не съм гинеколог, но мога да погледна...

Уважаеми гости,
Много е хубаво, че посещавате сайта и изказвате мнението си тук, но е много странно как някой, който твърди за другите, че са ниско образовани, употребява език и тон, които са проява на ..меко казано - лош вкус. Да не говорим за абсурдната увереност, че всичко знае, присъща на слабо осведомените хора!

искам да подкрепя Яна  :up: сайта е отверен за всички, които искат да споделят своето мнение, но нека спазваме добрия тон на общуване и показваме истинския си, човешки интелект  :idea:
Относно статията: залети сме с такъв информационен спам, че е изключително трудно да взема позиция за която и да е от страните. По принцип симпатизирам на Русия - близостта на народите ни е безспорна!

 • default avatar
 • Гост
Много хора изказват мнения без да са на ясно с обстановката Америка няма такова производства каквото има Русия тя е държава която си продава парите и само от това печели .Прав е господина дето казва да сте видели нещо на пазара произведено в Америка.РУСИЯ има природни богатства има гори има и руди общо взето е голям производител.Американците се месят във вътрешните работи и на Европейският съюз и за това искат да се спре южния поток за да не е зависима Европа от Русия това се нарича саботиране и защо реват че бил замразен обекта а продължава да се работи по него.За да се замрази един обект трябва да се направи подготовка за замразяването му Обектите не са парче месо да го орежеш и да го сложиш във фризера.Много пъти през фазата на замразяване на обектите сме работили до дочакването на размразяването .За това има средства за замразяване.През това време ще се подготвят и проектите за привеждане обекта по Евростандартите.

Страхотна статия  :bravo: трябва да си слепец, за да не се съгласиш с фактите изложени в статията. Най-интересното е че статията е написана от американец, с явно много информация за състоянието на икономиката й.

25270-0
Дали не са в комбина?
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

 • default avatar
 • Гост
много ми хареса статията много реална това което искам да добавя е хората които знаят за Русия само от медиите да не коментират трябва да си бил там за да разбереш колко дезинформация има в нашите медии Русия много пъти се е издигала от пепелта и пак ще го направи много по тежки бяха времената през 1985,1998 но се справи има не само добри технологии но и ресурси с които е обезпечена валутата и това е мощна икономика а за младите дето плачат  че Русия няма технологии само един елементарен пример докато новинарите на родните телевизии все още подмятат листи да четат новините руските журналисти много от давна не ползват текст написан на лист а само таблети и лаптопи

 • default avatar
 • Гост
Парите са средсво ,но не най важното!

Света е създаден с два полюса - Добро и Зло. Ако го няма злото, няма как да оценим доброто! Важно е Доброто да е в превес. За съжаление злото (за мен САЩ) в момента се опитва да вземе превес. Всички трезвомислещи хора ще кажат - Не на злото, искаме Добро!!!

 • default avatar
 • Гост
Голяма сила ама може само да продава нефт и газ. Нито технологии имат нито нищо. Една кола не могат да направят като хората. Истината е че това е края на руснаците! Айде чао
Някви заучени фрази този повтаря а с какви ракети пътуват всички на МКС? а колко направиха само за тази година 2014? колко нови ракети , нови подлодки ,колко нови съвреммени предприятия ? а наши тежки коли винаги печелят всички соревнования и най-издръжливи в света. Статистика за тази година ,която има не можах да изчета ,толкова много направено само за 2014.
Освен да плюеш, нещо смислено имаш ли да кажеш?
Айде скрий се някъде!

 • default avatar
 • Гост
Хайде да започнем от начало. Всяка държава има своите сфери на влияние и интереси. Допълнително се намесват и исторически  фактори.Русия е велика държава ,наравно с Китай,Щатите. Повтаря се ситуацията с Рейгън и икономическите санкции,а ние знаем до какво доведе това! Русия ще търси военно решение,Щатите търсят икономическо решение на въпроса.Срещу 160 милиона руснака ще се изправят Щатите,Англия с Нова Зенландия,Канада,Австралия,Обединена Европа включително и Китай. В момента руснаците ги спасява ядрения им щит(нищо повече)-за който трябва да благодарят на бившия СССР.Икономика с БВП по-малък от на Холандия и Дания ,една икономическа война е пагубна в ситуация на изчакване!Разривът започна след отказа на Запада да предостави технологии на Русия.(напълно разбираемо).Путин се опитва да възстанови (поне част) от бившия СССР,засега с половинчати успехи.Завзе Крим,но загуби Украйна.След Карибската криза ,това е най-големия подобен. Държава която икономика почти изцяло зависи от износа на природни ресурси е меко казано слаба.Запада от своя страна прави ключова грешка(недоглеждане). - и това според Кисинджър.Естественото състояние на руснаците е войната(или военен режим със санкции),като се започне от Петър 1 и се стигне до бившя СССР.Самия факт ,че може свободно да обсъждаме тези неща ,не е заслуга на Русия.Конфликта ще завърши с преподписване на определени договорености(ако му стигне времето на Путин) и евентуална федерация в Украйна! Нещо не искам да си представя Русия с моща на Щатите какви ще ги свърши!Последния път половин Европа беше извън времето и пространството под окупация(грубо казано).

Типично изказване за всеки либерал-демократ в България: много думи, нула факти. Само бла-бла-бла. Даже незнам точно защо почвам да ти отговарям и да си губя времето с такива идеално изшлайфани мозъци като твоя. Съжалявам, че нарушавам принципа да не се обижда, но изказвания от сорта са обида пък за другите хора в сайта.
Русия ще търси военно решение,Щатите търсят икономическо решение на въпроса.

Точно на обратно и за това колегата Firewall е написал/превел тази тема с подробно обяснение защо е така. Как точно САЩ имат голям икономически проблем, който се опитват за пореден път да решат с помощта на война. Митко чети преди да пишеш, понякога е важно!

Срещу 160 милиона руснака ще се изправят Щатите,Англия с Нова Зенландия,Канада,Австралия,Обединена Европа включително и Китай.

Поредното изказване в следствие на това, че пишеш коментари без да четеш темата. За останалите незнам, но точно Китай все по-явно помага на Русия и като доказателство на това вече идеално може да послужи неуспялата революция на "чадърите" в Хонконг!

В момента руснаците ги спасява ядрения им щит(нищо повече)-за който трябва да благодарят на бившия СССР.

Единствената вярна теза в цялото ти изказване. Защото ако не притежаваха това оръжие САЩ отдавна да са направили от Русия няколко "демократични" държави!

Икономика с БВП по-малък от на Холандия и Дания...

Моля?! Гледай в гугъл ако на мен не вярваш, БВП по страни за 2013:
Русия - 2,097 трилиона USD (2013 г.)
Холандия - 800,2 милиарда USD (2013 г.)
Дания - 330,6 милиарда USD (2013 г.)
Само от това твое изказване е достатъчно човек да си направи изводите какъв анализаторски капацитет притежаваш!

Завзе Крим,но загуби Украйна.

В Крим имаше референдум, на който над 80% от населението гласува за присъединяване към Русия. В Крим живеят над 70% чисти руснаци. "Завземането" на Крим беше възможно най-логичната стъпка от страна на Русия след ПРЕВРАТА в Украйна. Това е много по-логично присъединяване от колкото например независимостта на Косово...

Естественото състояние на руснаците е войната...

Чети история мойто момче защото ставаш смешен. Естественото състояние на Русия е постоянно да се отбранява. А войната е естественото състояние на твоите приятели зад океана. Виж, хубаво се вгледай:

27134-0

Нещо не искам да си представя Русия с моща на Щатите какви ще ги свърши!Последния път половин Европа беше извън времето и пространството под окупация(грубо казано).

Грубо казано глупако (извинявай, но вече не се сдържам), е че под "окупацията" на СССР ние построихме пътищата по които караш кола, детските градини и училища, в които ходят нашите деца, болниците и т.н.
А под ДЕМОКРАЦИЯТА на САЩ и Европа какво постигнахме?! Населението на страната ни се стопи само с няколко милиона! Какво са няколко милиона за демократи като теб - нищо, просто материал....

Грубо казано глупако

Първо предупреждение!
Love comes again...

 • default avatar
 • Гост
И на нас ли ще изпратите най долната и мръсна част на руската армия. Изроди криещи се под черни маски, да палят, да грабят да изнасилват и убиват в България? От времето на хуните и монголските племена, Европа не я е грозяла такава опасност. Това е сблъсък на цивилизация от едната страна и кърваво мракобесие от другата. Насъскалия срещу тях болшевишки зверове, кървавото джудже Путин и неговата върхушка от хардлайнери, които стоят зад гърба му. Като някой вълк той си прави планове да лочи дълго кръвта на Украйна и украинския народ. Съвестта не ви ли гризе, докато харчите рублите, с които от Кремъл са ви купили. Такива като вас трябва да бъдат осъдени за противодържавна дейност. Украинския народ никога няма да ти прости изпращането на утайката на руската болшевишка армия - нечовеци с черни маски да грабят, изнасилват, убиват, мародерстват, палят къщи.

 • default avatar
 • Гост
Изродите с черни маски бяха превратажиите от десен сектор!

Искаш ли истински, ама истински да скараш и разделиш хората и да ги разединиш, отвори тема за политика и си успял на 100%!
Честито и на нас, че имаме раздори в сайта! :faceoff:
В България всеки разбира от политика и ми е странно, как така политиката на нашата държава е толкова неуспешна, щом е пълно с разбиращи и знаещи? :upset:
Същото важи и за образованието, секса и спорта! Пълно е със специалисти! :blink:
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

27138-0
Патриотизм по-российски

— Дочь Сталина — десятилетия жила и умерла в США.
— Сын Хрущева — гражданин США.
— Где дочери Путина? В России их не видно.
— Депутат Пехтин. С сыном в США.
— Министр транспорта Московской области — Кацыва. С сыном в США.
— Дети депутата Железняка — живут в Швейцарии.
— Дети Астахова. Один во Франции, другой в Англии.
— Дети и внуки "главного патриота России" главы РЖД Владимира Якунина живут за пределами страны — в Англии и Швейцарии.
— Дочка министра иностранных дел Сергея Лаврова Екатерина живет и учится в США.
— Сын — вице–спикера госдумы А.Жукова долго жил и учился в Лондоне.
— Дочь вице–спикера гос.думы Сергея Анденко учится и живёт в Германии.
— Старший сын вице–премьера Дмитрия Козака — Алексей живет за границей и занимается строительным бизнесом.
— Младший брат Алексея Козака, Александр, работает в Credit Suisse
— Старший сын депутата Ремезкова, Степан, недавно закончил милитер–колледж Вэлли Фордж в Пенсильвании (год обучения стоит 1 млн 295 761 руб.).
Его младшая дочь живёт в Вене, где занимается гимнастикой. Маша Ремезкова представляла сборную Австрии(!!!) на детских соревнованиях в Любляне.
— Дочь депутата В. Фетисова — Анастасия, выросла и выучилась в США.Писать и читать по–русски Настя так и не научилась.
— Дочь Светланы Нестеровой, депутата гос.думы от фракции «Единая Россия» — живет в Англии.
— У главного борца за "традиционные православные ценности" Е. Мизулиной сын Николай учился в Оксфорде, получил диплом и переехал жить на постоянной основе в толерантную Бельгию, где разрешены однополые браки.
— Дочь депутата Воронцова Анна проживает в Италии. Туда она переехала из Германии.
— У единоросса Елены Раховой, прославившуюся тем, что она ленинградцев, проживших менее 120 дней в блокаде, назвала "недоблокадниками", дочь живет в США.
— Дочь экс–спикера ГД,одного из основателей партии "Единая Россия", а ныне члена Совбеза Бориса Грызлова Евгения живёт в Таллине. И даже недавно получила эстонское гражданство.
— Сын бывшего министра образования Андрей Фурсенко живёт на постоянной основе в США.
— Сын В.Никонова (внука Молотова), президента фонда «Политика» — гражданин США.

Источник:
politota.d3.ru/...
Ако си се срещнал със себе си и не си се ужасил, значи още не си се срещнал със себе си.

Няма нищо лошо в това да се говори за политика и даже да се спори. Но всеки участник в спора трябва да изказва освен аргументи и факти. И точно тук работата куца най-много. Защото всеки с четири класа образование може да си фантазира разни работи, да предава какво чул някъде в селската кръчма или направо да обижда, но много малко хора могат да водят конструктивен спор - в нашия случай с доказателства (видео/снимки/линкове).
А най-парадоксалното, е че най-големите защитници на демокрацията и западните ценности се държат най-лошо (в смисъл абсолютно не признават друго мнение). Това са мои наблюдения за нашия сайт.
Моята молба към всички участници в такива спорове е да подкрепят твърденията си с доказателства, иначе наистина ще почна да трия мнения подред  :idea:
Love comes again...

 • default avatar
 • Гост
А най-парадоксалното, е че най-големите защитници на демокрацията и западните ценности се държат най-лошо (в смисъл абсолютно не признават друго мнение). Това са мои наблюдения за нашия сайт.

Не само в този сайт! Коментирах в Дойче Веле - посочих данни, източници, световно-известни факти, то когато фактите говорят - боговете мълчат. Ама не и хората. И тъй като нямаше какво да се отговори, се почна - "тъпанар", "идиот", "глупак" ...  Точно от "демократите". Нейсе, появи се след няколко дни човек, който да води идалог, без да обижда.
Относно "демокрацията" на САЩ, известно ли ви е, че от 250 военни конфликта след Втората световна война САЩ участват в 205 от тях ? По същата тема - Демокрация - се очакваше журналистка от Вашингтон Пост да "разчекне" Лукашенко, случи се точно обратното - зададваше и той въпроси, на които тя не знаеше как да отговори. "Интервью Лукашенко газете "Вашингтон Пост" 
"Темата е наистина дълга, но радостно е , че преобладаващото мнение отговаря на истината - Доброто - Русия,  Злото - САЩ.

Финалната битка между Запада и Изтока започна…

Сценарият на Третата световна война се намира на чертожните дъски на Пентагона още от 15 години, а военните действия срещу Русия отдавна се разглеждат на оперативно равнище....Повече може да прочетете на alterinformation.wordpress.com/...
Мисля,че е достатъчно красноречиво описано всичко.

 • default avatar
 • Гост
Финалната битка между Запада и Изтока започна…

Сценарият на Третата световна война се намира на чертожните дъски на Пентагона още от 15 години, а военните действия срещу Русия отдавна се разглеждат на оперативно равнище....Повече може да прочетете на
Мисля,че е достатъчно красноречиво описано всичко.

Единствените възможни начини американците да победят Русия са или преврат или икономически да ги удушат. Така като гледам с първото не успяха, а с второто за сега нямат кой знае какъв успех.
Война срещу Русия няма да има, тъй като това е равносилно на самоубийство. Руската армия в момента е може би една от най-боеспособните в света. Независимо от това колко пари наливат американците в своите въоръжени сили тяхната армия е сборище от дегенерати, садисти, педерасти, лесбийки и просто наемници, които при най-малкия отпор дават задна. Американската армия може да воюва само срещу в пъти по-слаб противник. А ако вземем предвид и наличието на ядрено оръжие и то в какви мащаби, то на всеки трябва да му стане ясно, че война срещу Русия няма да посмее да започне никой!